20 Ekim 2014

Wolverine and the X-Men e26:

Foresight: Part 3

--- spoiler ---

.bitmeyecek gibi çekmişler yazık. devamı gelmemiş, güzel bir final yapmışlar aslında ama giriş kısmındaki görüntülerin hepsini göremedik. son üç bölümün hikayesini son sezonun yarısına yaymalılardı bence. finale olayları taşıyalım, artıralım diye hızlıca bitirmiş oldular.

.emma meselesi güzel oldu. güvenmelisin diyebildi chuck, logan da doğruyu yapabildi allahtan ama tabi gelecek yine kurtuldu denemez. emma kendini feda etti anka kuşumuzu önce içine aldı sonra kristal hali ile içinde tuttu ve patladı. bu halde patlayınca anka kuşu da yok oldu sanırım, en azından artık jean'e musallat olmayıp dünyayı büyük dertten kurtarmış oldular.

.büyük yıkımın ardında sevgili jean varmış, bu da sezona sonradan katılan hikaye idi. güzel bir hikayeydi ama işte çok hızlıya geldi, çok önceden halletmeleri lazımdı bu meseleyi. bir sürü yan konu ile uğraşırken bu mesele kaçtı gitti.

.magneto hata ettim diye genosha'ya döndü ama wanda almadı. babasına postayı koydu. iyi de yaptı, güzel de yaptı. anka kuşu ile dakkasında yenildi zaten abimiz, biraz savaşır diye tahmin ediyordum.

.anka kuşunu serbest bırakan gizli örgütün kafasında ne vardı mesela? bunlar hep aceleye gelmiş oldu. yeni dünya düzeni ise dünya sentinels'e kalacak idi. gelecekteki olayların şekillenmesini de çok göstermediler.

.master mold'a kadar hallettiler ama tam onu halledecekken ekibi yakalayıp öldürecekti ama geçmişte anka kuşu ortadan kalkınca makinalar yükselemedi ve gelecek de değişti diye tahmin ediyorum. bunu göstermediler ama bu anlama çıkacak bir final yapmış oldular.

.onda da baştan beri koca ağzı ile mutant toplayan arkaplandaki abimiz başa geçmiş dövüşler falan mı ne yapıyordu, değişik bir gelecek olmuş. yine pek hayırlısı olmamış. bizim x-men tayfasına da bir sürü iş düşüyor ama tabi yeni sezonu çizilseymiş.

--- spoiler ---