22 Ekim 2014

The Originals s02e03:

Every Mother's Son

--- spoiler ---

.aslında güzel gidiyor da aile dramları yüreğimizi dağladı iyice. vakti zamanında klaus itilen kakılan çocuk iken annesi güya yardım etmiş ona, verdiği kolye sadece güçsüzleştirip adam öldürmesini engelliyormuş. öldürürse kurt olur da babası durumu fark eder diye.

.annesinin bu kadar manyak olmasının nedeni de evlat acısıymış. 7 kardeşlermiş ama birini kocasını aldattığı adam öldürmüş, kocası da sevdiği adamı öldürmüş. her türlü kaybeden anne karakteri olmuş yani. klaus'un da gayri meşru çocuk olmasından dolayı işlerin berbat olduğunu görmüştük zaten. sevgili annemiz tekrar evlat acısı çekmek için de hepsini ölümsüz yapmış.

.şimdi neden geri almak istiyor peki? onu anlamıyorum hala, babalarının durumu yüzünden mi? bunu doğru düzgün açıklayamıyorlar bir türlü. kötü karakter lazım deseler o da yetecek ama olmuyor bir türlü. şimdi amacı evlatlarını öldürmek de değilmiş. eskiden böyle de değildi. sadece vampirliği ortadan kaldıracak. sanki kurtadam olmak doğaya çok uygunmuş gibi sadece vampirlikle savaşıyor.

.hayley meselesi de garip oldu. üçüncü bölümde yavrusunun ölmediğini uzaklara götürüldüğünü bildiğini öğrendik. anaları da melez olmaktan kurtarıp normal bir hayat teklif etti. 

.şimdi sezon sonuna kadar sevgili anne karakteri esther'in evlatlarına çektireceği ızdırabı izleyeceğiz. ellerindeki her şeyleri alında bana yalvararak gelip vampirlikten vazgeçecekler diyor. eh yani kötücül bir plan ama gideri var.

.marcel diğer taraftan vampir toplumu yaratmaya çalışıyor. elijah için kurduğu plan işliyor gibi, müzik yapamayan bir hatuna müzik dersi verecek gibi oldu. o sahneleri beğendim. öncesinde marcel'e piyano çalmasını öğretiyordu. abimiz her türlü muhteşem biri olduğunu gösteriyor ama tabi klaus'un gölgesinde gibi de oluyor biraz. garip bir durum işin aslı ama akıllı biri olduğuna şüphe yok. yüreklendirici konuşması da iyidi gayet.

--- spoiler ---