9 Ekim 2014

the flash s01e01:

City of Heroes

arrow'dan yeni dizi çıkartmışlar. s02e08 ile arrow dizisine gelen olay yeri incelemeci eleman, s02e09 ya da diğer bölümlerde başına yıldırım falan düşüyordu, bir haller oluyordu. tam oradan yeni bir kahraman yeni bir dizi çıkmış. orjinal flash abimizin hikayesinin ne kadarını hatırlıyorum bilmiyorum ama hatırladığım kısımlara çok da benzetemedim. pilot bölümü pek hareketli başladı, para bol abilerde herhalde. bu şekil aksiyonla devam ederse ki flash'tan azı beklenmemeli, güzel olacağını söyleyebiliriz. arrow'dan felicity bu oğlan ile ilgili idi bir hayli, onu da görsek iyi olacaktı. nedense esgeçmişler hatunu.

--- spoiler ---

.yan karakterlerimiz biraz zayıf gibi olabilir. zenci hatun mesela, yardımcı sarışın dedektifimiz mesela. bu abiyi daha önce de gördüydük. esas dedektif zenci abimizi ta ally mcbeal'dan mı görmüşüz gözüm bir yerden fena ısırıyor ama bilemedim artık.

.yıldırım ile güç kazanma meselesi böyle miymiş? parçacık hızlandırıcısı olayı yeni dünyaya uyarlamışlar sanki, eğer böyleyse misfits olayına da andırıyor bir miktar. orada kökeni belli değil ama parçacık hızlandırıcısı patlıyor ve şehre özel güçler serpiliyor resmen. tabi içlerinden sadece biri mi iyi olur? ona da gelmek lazım sonra ama bakalım neler çıkartacaklar.

.hatırladığım kadarıyla flash'ın kendi kendini iyileştirme gücü falan yoktu. üstüne metabolizması hızlı diye çabuk ölecek idi, bunu engellemek için tedavi olması falan gerekiyordu. bu seride öyle şeyler olmuyor. eleman elini kolunu kırıyor hemen iyileşiyor, çabuk yaşlandığı falan gibi bir durumdan hiç bahsetmediler. pek naif bir flash olmuş, hanında kostümü de hazır oldu. yetmedi gitti arrow ile ayaküstü kahramanlık dersi aldı geldi. hem erinmedi bin kilometre koştu.

.o kıyafetlerle koşana kadar hepsi paramparça olmalıydı, en azından eskiden öyle olmuştu. özel kıyafet meselesine geldiler ama biraz geç geldiler sanki. esas doktorumuz ki kendisi scrubstan tanıdık olur, geleceği falan mı görüyormuş? orasını da pek anlamadım. sakat falan değilmiş, özel bir odaya girdi, bir aygıta dokundu ve gelecek haberini gördü herhalde. tarihleri tam bilemiyorum ama en makul tahminim bu şekilde.

.süper kahraman sırrını anında zenci abimiz öğrendi, takımdaki herkes zaten biliyor. bu olayı çabuk aştılar bir bölümde, esas kız bilemeyecek gibi bir tek geri kalan herkes öğrenecek gibi gibi.

.annesinin katili meselesi de olmazsa olmaz demişler, bunu ta arrow'dan itibaren yapıyorlardı şimdi babasının üstüne atılı suç ve bunu çözmek isteyen elemanı da izleyeceğiz, üstelik bu işi yapan yine süper hızlı biri imiş. türünün tek örneğisin dedi ama sarı kostümlü kötücül flash'da mı vardı sanki? çok da karıştırmasalar bari.

.sonuç olarak yeni dizimiz hayırlı olsun, arrow ile bir iki bölüm takılacak gibi görünüyorlar. izlemesek zaten ayıp olurdu. hem arrow bağlantısı yüzünden de izlemek lazım. daha hareketli olacağını düşünüyorum. bakalım artık.

--- spoiler ---