22 Ekim 2014

once upon a time s04e04:

The Apprentice

--- spoiler ---

.kanca'nın olay biraz sinir bozucu oldu. tamam rumple yine süper plan yapmış ama bu adam iyi olamaz ki bu kafayla zaten. emma'yı üzecek yine yok efendim şu olacak yok efendim bu olacak. zor iş hakkaten. zaten rumple ile aşık atmaya çalışması bile komik, sen kimsin rumple kim be adam.

.henry anası regina için rumple'ı gözetlemeye başladı. kötü karakterlerin mutlu olamaması önündeki engeli aştığını düşünüyor ama rumple'ın planlar çok şumüllü bir hal almış. büyücülerin kutusu gibi bir şey bulmuş kendisi ama bu kutuya eski karanlık olanların hiç biri sahip olamamışmış. her biri ister ama hiç biri sahip olamaz mottosu yapmışlar amma velakin rumple elsa'nın kız kardeşinin yardımı ile kutuyu almış ama daha tam kullanamıyor.

.nihai amacı hançerin kısıtlamasından kurtulmak. aslında güzel bir kısıtlama kendisi ama bölümde anna'yı memleketine gönderince hançer kalmış oldu. üstelik kutuyu (şapkalı kutu diyelim) elinde götürdüğü halde rumple yine elde etmiş. bu demek oluyor ki aradıkları anna ya rumple'ın leşlerinden biri olarak kalmış ya da hapsetmiş bir yere. tabi elsa'yı görmeye geldiği halde göremeden nasıl kaybolmuş? elinde kutu varken nasıl muhafaza edememiş, daha önemlisi hançeri niye bıraktı? hiç birini anlamadım.

.kar kraliçesi dedikleri sevgili revolution ve v dizisinin hatunu da ortalıklarda takılıyor. kendisi hakkında kayıt bulamadılar. şu durumda hep bu dünyada ikamet ediyormuş, kimselere görünmeden 4 seneden beri takılıyor yani, bu da bir garip ama emma ile alakası var, büyük olasılıkla emma'nın bu dünyaya gelmesinden sonraki süreçte bir bağları olmuş. bakalım göreceğiz.

.buluşma meselesi de garipti biraz. emma'nın ailesi, ailesi ile yaşaması, iyi geceler öpücüğü falan filan, hepsi bir hoş garipti. hoşluklar çok sürmedi tabi, buluşma içersinde şarabı üzerine boca eden tipin alice harikalar diyarı ile ne ilgisi var? o olaylar geçeli çok zaman oldu ya oradan da bir hikaye çıkaracaklarsa işimiz var.

.sonraki bölüm büyük ihtimal elsa'nın ailesinin durumu ve elsa'nın halleri şekilde devam edecekler. anna söyleyemecek de olabilir. o hikaye bir sezon sürecek gibi daha bir sürü boşluk var.

--- spoiler ---