12 Eylül 2014

extant s01e12:

Before the Blood

--- spoiler ---

.fazla akıl oyunları candan usandırır diyorum. hangisi gerçek hangisi değil insan şaşırıyor artık. şimdi ölen astronot kız ölmüş mü? ölmüşse cesedi ne arıyor istasyonda hala? patlamada yandı dediler, kaçış kapsülü ile kaçmış dediler sonra, şimdi adamın gördüğü hayal miydi yani sadece? canlı olan uzaylı onu anladık da ölü olan neyin nesi onu anlayamadık.

.neyse çok da kafamızı yormayalım nasıl olsa bir şey olacağı yok. yani şimdi sevgili yavru tam kötü değilmiş onu gördük, baştan beri o kadar iş saçma bir noktaya geldi sayılır. bu sadece bir tanesi imiş ve uzay istasyonunda çok daha fazlası varmış. hepsi gemiyi ele geçirmiş, aşağıdan da molly vasıtası ile dünyaya düşürmeye ve yayılmaya çalışıyorlar. genel hikaye bu şekilde.

.amma velakin sormak lazım madem molly'i hamile bırakan güçsüzdü nasıl başardı? neden o ilk temasa geçti? diğer temastan da bir sonuç çıkmadığına göre bu tipin sadece "yavru" olması biraz saçma geldi bana, ha illa molly'i uzaya gönderecekler ya ondan böyle yaptılar diyorum sadece.

.uzayda başladı, uzayda bitecek sezon anlaşılan. molly yukarda savaş verecek uzay istasyonunun da düşmesini engelleyecek ama bunlar yine aşağıda bir robot bir de uzaylı çocukla takılacaklar ve aile dramına çevirecekler. bunun yerine istasyon düşse ve uzaylı istilası olsa daha iyi olabilir ama onun da klişeleri var maalesef.

.tabi artık orjinal bir şeyler yazmak zor ama yine de bu kadar göstere göstere aynı şeyler yapmak, konular arası bu kadar tutarsızlık. karakterlerin tutarsızlığı insanı üzüyor. böyle güzel görüntüler, uğraşılmış dizide insan biraz da bunlara dikkat eder. sparks mesela ne oldu da yardım etti? kızı hayattaymış sanıyor, ulan uzaylıya ilk elden şahit oldun ya değilse diye düşünemedin mi? aynı şekilde madem yavru molly'i seviyor baştan o kadar şeyi niye yaptı ya da sparks'la uğraşana kadar söyleyiverseydi ya. durduk yere niye çıktı geldi.

.bir de görüntüsü farklıydı şimdi normal zenci çocuk yapmışlar hafif gözler parlak surat gitmiş falan. o konuda da olmamış tam olarak, yarı insan falan anladık da başka türlü göstermişlerdi. baştan gizleyince insan daha acayip bir şey bekliyor işte.

.uzaylı istilasının klasik vücut arama hikayesine dönmesi de kötü, engellenmesi de kötü olacak bir finala gidiyoruz sonuç olarak. robot karşıtlığı hikayesi ve ethan hikayesinde de pek iç açıcı yere gittiğimiz söylenemez.

.odin salağı bomba koymuş, ethan da çok süper zeki ya bastı basacak o tuşa. kimse elindekini görmüyor, o kadar zeki çocuk olmuş ama kandırıldığını fark edemiyor. belki çok saf falan ondan dır ama yine kimse kapatacağını falan söylemeden böyle düşündürülmesi falan çok zorlama oldu. hani çocuk psikolojisini o kadar iyi modellemişler ama sonra bir bakıyorsun o kadar da çocuk değil.

.neyse hatun fark etti de önleyecek diye umuyoruz, patlayıp gitmesini istemeyiz o ethan'ın salak malak ama yine de iyi kalpli bir robot hehe.

--- spoiler ---