17 Ağustos 2014

Ancient Aliens s06e04:

Aliens and Stargates

--- spoiler ---

.uzaylılar ve uzay kapıları (uzay geçidi olmalı aslında) diye bölüm yapmış abiler de pek ilgili konu bulamamışlar araya bilimsel bilgiler sıkıştırmışlar. iki kez bunu yapınca da sırıtmış tabi. hani hiç solucan deliği dinlemesek enteresan gelebilirdi de biraz bol keseden attılar.

.yine de mak teorisi diye okunan ya da buna benzer bir şeyden bahsetmeleri ilginç geldi. ilgili prof abimiz 10 senede uzay kapıları yapılabilir gibi iddialı konuştu ancak daha temel aldığı bilgi sallantıda imiş. uzak cisimlerin çekim etkisi diyorlar. ilk defa duyuyorum böyle bir şey. alttan ittirmeli değil, uzay zamanı dalgalandırarak onun üstünde sörf yapmalı bir metod geliştirmiş abiler. bununla da uzay kapısı için yeterli enerji üretilebilir gibi bir şey dedi. üstün körüydü, yine merkez akım bilimin yüzüne bakmayacağı adamları getirdiler ama enteresandı.

.büyük patlama ile oluşan solucan delikleri uzay zamanın genişlemesi ile kocaman olmuştur diye süper bir teori daha ortaya attılar, lan manyak mısınız? kocaman olduysa evren de kocaman oldu, sanki diğer şeyler sabit duruyor da solucandeliği büyüyor falan. yakıştıramadım keskin zekalarına.

.tarihsel vakalardan pamukkale enteresandı ama herhalde beş dakikada geçtiler, kendileri de pek bir numara olmadığını biliyor olmalı. ilgili bölgede yeraltı bilmemnesi varmış, kapısında koruma mekanizmaları falan varmış. dolayısıyla buradan yıldızlara gidiş olabilirmiş. hani giden geri dönmüyor tarzı bir şeyler de dediler sanki ya kaçırmış olabilir.

.inkalar ya da o civardan bilgilerle de geldiler. yıldız kapısı derken bildiğin kapı gösterdiler. insan beliriyormuş kapılarda, bundan yola çıkarak yıldızlardan geldiğini söylediler. hani tarihsel anlatımlar da çok net tabi. bu kadar desteksiz atmıyorlardı.

.mısırdaki hiyoroglif meselesi de inanılmaz saçmaydı. hayzenberk einstein köprüsüne benzeten süper akıllı yumuşak huylu elemana selam ederim. arkadaş manyak mısınız diyesim geldi bu noktada.

.enteresan sular, tekinsiz bölgeler bir garip deniz ve mişıgan gölündeki üçgenden falan bahsettiler. tamamiyle dolgu kısımdı bunlar. zaten bermuda üçgeni yakınlarında imiş ilgili deniz, gölde de giden geri dönmüyormuş. bu türden çok bölüm yapmışlardı zaten de ne bileyim, kaptan kayboldu diye ışınlandı diye anlatmaları kafa güzelliğinden değilse nedir? bir açıklasalar iyi olacak.

--- spoiler ---