6 Haziran 2014

Da Vinci's Demons s02e08:

The Fall from Heaven

--- spoiler ---

.kitap mitap yok, maceraya devam şeklinde devam ettiler. aslında fena olmadı ama bu bölümden sonra türkler niye ayağa kalkmadı hiç yankılarını duymadım. ii. beyazıd'a neler neler yapmışlar. zaten kek gibi papayı görmeye kendi gidiyor, ulan bir elçi melçi yolla, sonra üstüne kek gibi yakalanıyor. olacak iş değil, bu papanın tutsak kardeşi de pisliğin tekiymiş meğer hehe.

.neyse genel hikaye açısından fena değildi tabi, paraşütü de icat etti sevgili leo, kasanın içinde de leo'nun adını sayıklayan bir aygıt, anasının sesi ile... anası ile ne bağlantısı var bu kadar şeyin? hadi diyelim var. bu çocuğun büyüyüp de bu kadar bilmeceyi çözeceğini nerden bilmişler?

.mona lisa ve hayallere dalmasını meyvasını aldı, oradan bir şifreyi hatırladı da ne alaka yani bin tane şey olabilir, çift haneye bu denk geldi tarzında devam ettirdiler. peşlerinde mayaların torunları vardı, artık kimlerse bilmiyorum ama kaç bölümdür diyeceğim diyemedim bari adam ölürken diyeyim. başlarındaki adam sanırım apocalypto'da oynayan bir abimizdi, ya da bilimum mayalı filmde yerli tipinde hazır ve nazır bir abimiz demek.

.riario ile leo arkadaş mı olacak yani? sonuçta buraya mı geldik? hem madem öyle anasının katili olduğunu anlatacağı yere papa'nın gerçek olmadığını anlatsın. bu kadar şey yaptırmış, anasını öldürtmüş kendine ama hala bu sırrı saklıyor, hele arkadaş falan olurlarsa geriye döndüklerinde bu soruyu daha sert sorma niyetindeyim.

.lorenzo cephesinde sevişgen haller vardı, kral bunu kabul etti diye çocuklar gibi sevinirken papa damladı olaya, adamın kafa çalışıyor yine de bakalım buradan nereye varacaklar, esas güç kralda bulunuyor ya adam psikopat ne yapacağı belli olmaz.

--- spoiler ---