19 Şubat 2014

supernatural s05e20:

The Devil You Know

--- spoiler ---

.şimdi bu sam'in arkadaşı tüm atlıları bilmiyor muydu? neden ölüm'ün yerini öğrenmeden öldürdü sam. öldürmesi de biraz saçmaydı, anlaşma falan yapmak, asıl insanların korkulacak tipler olduğunu söylemek falan beni çok bozdu da neyse öldürdüler gitti ama sonra crowley bobby'ye ruhu karşığında ölümün yerini söyleyeyim muhabbeti ile geldi.

.atlıların seyisi ise diğerini de öğrenselerdi ya? hem madem sonsuza kadar yaşayacak ki elemanlara yardım etti diye işkence görecek lucifer bunun hesabını dürecek, her türlü öleceğini bile bile neden bunlara yardım etti? hem de iş adamı olarak böyle basit bir hesabı yapabilirdi aslında.

.neyse olan oldu, komikli bir abimizmiş crowley beyler. içten pazarlıklı ama aynı zamanda açık sözlü. planlar yapıyor da uyguluyor, bizim oğlanlar daha ne olduğunu anlamıyor iş işten geçene kadar. oyuncu abimizi ilk leverage dizisinden görmüştüm sanırım.

.şimdi sevgili hastalık (ki kendisi eureka'dan gördüğümüz abimizdi) domuz gribi yaya yaya gidiyor bunlar da yüzük için bunu takip ediyor. diğer tarafta bölümün başında şeytanın teki bir virüs enjekte etti sağlık ekibine (ki kendisi helix dizisinin asker elemanı virüslü dizilere ta buradan mı bulaşmış, bu nasıl dizi figuranları bile dizilere transfer olmuş diye düşündürüyor insana ya ne uzun bir parantez oldu bu) bir yandan saldırganlaştıran virüsümüz (croatoan) olaylara dahil oluyor gibi gibi.

.ha bir de sam'in bobby'ye sen nasıl şeytanı kontrol ettin? ben luciferi içime alıp da kafeslere atayım kendimi şeklinde bir söylemi var ki o da aslında bir ipucu bizler için. bu kontrol edemeyecek de bir sürü haller olacak öyle de şeytan olacak bizim oğlan falan gibi düşünmekteyim şu an.

--- spoiler ---