18 Şubat 2014

supernatural s05e19:

Hammer of the Gods

--- spoiler ---

.sezonluk hikayeyi açıklamış oldular. fantastiğin doruklarına ulaştılar herhalde. tanrılar sofrası falan... pagan tanrılarının gerçekten olduğu ve ibrahim'in tanrısı'nın diğerlerini alt ettiğini düşünebiliriz. tanrıların ortak özelliği insan hüpletmeleri gibi bir şey.

.sevgili cebrail ise insanlığın tarafında şakacı bir elemanmış. ilk ölümü çok basit oldu dediydim, ikincisi de basit oldu aslında. o kadar tanrılar bir araya toplaştığında daha çok aksiyon beklerdim ama kali'nin alev patlattığı sahne bile zorla çekilmiş gibi olduğundan anlayışla karşılayabiliriz.

.neyse lucifer'i çağırdı adını bilemediğim dean'in norman bates diye takıldığı tanrımız. aslında bu salaklar çağıracaktı ama hepsini böcük gibi ezdi sevgili lucifer. iyice yamulmuş ama pek güçlü, cebraille de biraz hoşbeş ettikten sonra onu da halletti. bizim oğlanlar ve yenmeyi bekleyen bir kaç kişi kurtuldu. kali de kurtuldu. kendisini battlestar galactica'dan hatırlayabiliriz.

.cebrail bombayı da sona saklamış, bir ev yapımı film çekerken pek mühim gerçekliği açıkladı. lucifer'i öldüremezsiniz ama hapsedebilirsiniz, dört adet anahtar var. bunlar atlıların yüzükleri ki iki tanesini aldılar, anahtarı bulup kafesi açacak, lucifer'i çekecek ve mikail'in yaptığı gibi hapsedecekler.

.hepsi iyi güzel de mikail neden tekrar hapsetmek istemiyor diye sormak istedim şimdi. hiç biri insandan haz etmiyor belki ama madem öyle ilk seferinde niye hapsetti? lucifer'in süper gücüne karşılık mikail'de gelse iyi olur diyorum hala. bakalım sezon sonu nereye varacak. atlıların yüzükleri ile devam edeceğiz gibi.

--- spoiler ---