12 Şubat 2014

supernatural s05e13:

The Song Remains the Same

--- spoiler ---

.aslında pek güzel bölümdü de açıklamalarına insan tamam diyemiyor. şimdi kaderi değiştiremezsin ve özgür irade yanılmasa muhabbetini şöyle bir kenara koyalım ama dizi senaryosu olarak hepsi değişebilir. bu muhabbetleri söyleyip biz istediğimiz senaryoyu yaparız siz de allah'ın kelamı gibi kabul edersiniz dermiş gibi oluyorlar.

.geçmişe dönüş meselesine tekrar geldiler. bu sefer anna (ki kendisi uriel'e ben senin yöneticinim tarzında bir laf etti, o kısmı anlamadım tam) sam'i öldürmek istiyor. güncel zamanda yapamayacağı için de geçmişe gidiyor. castiel'de oğlanlarla birlikte geçmişe anasını babasını kurtarmaya gidiyor.

.gelecekten geldiklerini falan söylüyorlar sonuçta, güzel dramatik sahneler yaşanıyor. sam babasına affettiğini falan söylüyor. dean anasına durumu açıklıyor derken siz ayrılırsanız biz olmayız ve dünya kurtulur demeye getiriyorlar ama anaları diyor ki çok geç. hön hön... niye? çünkü dean'e hamile... e iyi de sam olmazsa ne sıkıntı var? neden john'u bırakamam diyor? dünyanın yalnız kalmış  tek anası o mu olacaktı sanki? anlamak zor cidden.

.hafızalarını silme olayı da pek saçma oluyor. olaylara müdahale olmasın diye ve hepsi bunu kabul ediyorlar güya. mikail'in gelmesi olayı güzeldi de işte açıklamalarını tam yemedim. yine de sonunda sevgili mikail'le de tanışmış olduk. kan bağı ile bedenlere takılabiliyormuş. şimdi eğer kan bağı ileyse baştaki çözüm dedikleri de geçersiz oluyor çünkü bağ john'dan geliyorsa hiç bir şekilde ürememesi gerekir.

.aynı mesele lucifer için de geçerli ise sam'de son bulan kan bağının da başka bir kişide devam etmesi mümkün olacak. bir yerde üremeyi kesmeleri gerekiyor bu lanetli kanların gerçek çözüm böyle bir şey olur ama hiç bahsi geçmiyor.

.hele hele komaya momaya girse bile castiel bile bunları başarıyorlar ise bu seri hiç geçmişten çıkmasın, devamlı değiştirmeye çalışsınlar. öyle gelip bize kader demesinler arkadaş. neyse işte dizi senaryosu yapacak bir şey yok.

--- spoiler ---