28 Ocak 2014

The Originals s01e11:

Après Moi, Le Déluge

--- spoiler ---

.davina'yı öldürdüler mi yani hakkaten? alıştıydık triplerine falan. bu bölüm de pek tripli idi. marcel elemanı kızı gibi mi sevmiş nedir bu kadar olaylar pek takip edemedim ama kendisi kesinlikle karakterinin yaşından çok daha büyük. zaten devamlı kucaklarda taşınıyor. devamlı havadar etekler falan. neyse öldü gitti arkasından fantezik davranmayalım.

.niyeyse geri gelecek gibi hissiyatım var ama kızlar yerine eskileri çağırmış zenci cadımız. sonra o cadımızın celeste olduğunu öğreniyoruz ki kendisi elijah'ın eski sevgilisi. bu zamana kadar hiç belli mi etmemiş yoksa kemikler çıkınca bir içe kaçma durumu mu olmuş? bunları aydınlatırlar herhalde.

.dolambaçlı yollar buldular, analarını karıştırdılar. güçlü büyüler yaptılar. o kadar güç nereye gitti sonra oldu? sophie salak cadısı hiç de bir şeyi başaramadı yani. baştan beri bir kaybeden oynuyor bitmedi. işler yolunda gitmedi ama dizinin temel problemini çözmüş oldular ve artık yeni kötümüz, hatta kötülerimiz gelmiş bulundular. cadı savaşı gibi bir şey olacak herhalde artık.

.vikings'in giriş müziğini çaldılar sonunda da. kurban ayini dolayısıyla mı bunu yaptılar? yoksa sadece name olsun diye mi bilemiyorum ama güzel gitti. yine müzikleri diğer bölümlere göre daha iyice idi. vampire diaries ile birlikte on birinci bölümlere özenilmiş gibi.

--- spoiler ---