14 Ocak 2014

helix s01e01:

Pilot

pek uzun soluklu bir konusu olamazmış gibi geliyor bana. zaten 13 bölüm görünüyor şu an. her türlü gideri var gibi. şu aralar fazladan bir sürü diziye başladım ama ancak idare ediyor. salak saçma bir sürü ara falan olduğu için ancak günü kurtarıyoruz. gerilimli, bilim kurgulu, virüslü ve çılgın bilim insanlı bir konusu var ilk bölümden anladığım kadarıyla. antartika tesisleri görüntüleri ya da ne bileyim maymun animasyonları biraz çakmaydı ama o kadar olur herhalde. kadroda tanıdık bir yüz göremedim. belki hiyoruki sanada'yı gözüm bir yerlerden ısırıyor olabilir. hikayeyi güzelce toparlarlar ve işin çok daha enteresan boyutları ortaya çıkarsa dönüp bildirim yaparım ama tahminimce basit bir salgın hikayesi gibi bir şey çıkacak meydana. bakalım artık.

--- spoiler ---

.ekibimizdeki kadınların güzelliğinden başlamak gerekirse iki tanesi idare eder, biri şişko. ağzı iyi laf yapıyor gibi ama sonuçta gerilim yaparken gözümüze de hitap etmek istememişler herhalde hehe.

.neyse antartikada genetik mütasyonlardır, antik virüslerdir, maymun deneklerdir meneklerdir tarzında bir şey yapıyorlar imiş. bir salgın vakası ile başlıyor ve kameralar cdc'ye gidiyor. karizmatik salgınlarla mücadeleci bir abimiz var. bir konuşma yapıyor falan filan.

.hop ne idüğü belirsiz bir askeri kişilik çıkıp geliyor durumu bunlara iletiyor. bu karizmatik abimizin kardeşi etkilenenlerden olduğu içün bunun ekibini toparlayıp antartikaya götürüyorlar. ekipte bir çaylak, bir eski karı, bir de cadoloz şişko bir tip var. üstüne bunları götüren asker ve abimizi de saymak gerekir. (bu arada eski karı, kardeşi ile bir ilişki yaşamışmış falan filan).

.neyse ilk bölüm itibariyle virüsümüzün genelde insanları öldürdüğü, öldürmediklerini de değiştirdiğini öğreniyoruz. kökeni de eskilere dayanıyor imiş. bu merkezin müdürü ile asker kişiliğin arasında danışıklı dövüş varmış. ne yaptıkları bir muamma, bizim ekip de bunu öğrenip veryansın edecek falan filan herhalde.

--- spoiler ---