23 Ocak 2014

Built for the Kill s06e02:

Great White Sharks

--- spoiler ---

.büyük beyaz köpek balıkları hakkında bir belgesel. çok dikkatli izleyemedim. genelde daha önce duyduğum bilgiler vardı. tabi benzer konuda izleyince hep böyle oluyor ama not edeyim dedim. görüntülerin büyük kısmı hd değildi. çok acayip görüntüler de yakalayamamışlar.

.bir kuş sahnesi var, ayaklarına alttan dokunuyor büyük beyazımız, kendileri sallamıyor falan en sonunda da yiyiveriyor. yorumcu da bu kuşun gen havuzundan kalktığı iyi oldu diye yorumu patlatıyor. nasıl bir faşistse artık hehe. öyle saçma sapan şeyler.

.deniz aslanı ve balina hüpletmeleri haricinde asıl olayları fok hüpletmek tabi. foklar da pek hızlı, pek zeki hayvanlar olduklarından kolay lokma değillermiş ama yine de %55'lik bir hüpletme oranı ile iyi bir yerdeymiş bu milyon yıllık yırtıcımız.

.fokların sürü halinde köpek balığına karşı koyduklarından falan bahsettiler bunu duymadıydım. tek olsa bile bazen karşılık veriyormuşmuş. enteresan şeyler tabi bunlar ama pek çevikler ona şüphe yok. yunuslama dedikleri şeyden yapıyorlar. penguenin teki atladı falan ya konu dışı hep bunlar.

.anne karnında belgeselinde izlemiştik galiba, yavrular birbirlerini ve yumurtaları falan yiyorlar. büyük beyazlar döllenmemiş yumurta yerken başka tür diğer yavruları yiyor. bildiğin yamyamlar. anne karnında yamyam bunlar hep demek. neyse tekrar oldu ama ziyanı yok.

--- spoiler ---