10 Eylül 2013

Under the Dome s01e12:

Exigent Circumstances

--- spoiler ---

.sezon finaline yaklaşır iken güzel bir bölüm idi. iftiralar falan can sıkıcı ama güzel toparlayacak gibiler. bir de kubbe dışından işler de olacak gibi. en azından barbie'ye bir şeyler diyecekler o da içerden bir şeyler yapacak gibi bir durum. yumurta ile ilgili bir mesele sanki, tanımlanamayan obje diye bahsediyorlar bundan. bir nevi uzaylı yani bildiğin.

.şişko radyocuyu da harcadılar, yazık güzel öldü, güzel de laflar etti ama ne bileyim koca jim bu hızla giderse kasabada adam kalmayacak. halkın gücü derken ortada idare edeceği halk bulamayacak. zaten kubbe içi en önemli mesele bu idi, kendi kendini idare etme meselesi.

.sırlar meselesi de var bu konunun tamamlayıcısı olarak ama pek de fazla bir sır kalmadı. barbie'de temize çıktıktan sonra en büyük sır açığa çıkacak ve jim gözden düşecek... tabi bu şekilde gelişir ise kötü adam kalmaz ve seri bitmiş olur. sonraki sezon var mıdır bilmiyorum ama eğer varsa jim kasabayı ikiye bölecek ve ona inananlar inanmayanlar diye bir şekil olacak.

.zaten attığı yalanlar ve iftiraların tutma sebebi, içinde gerçekleri de barındırıyor olması. karakterlerinin her birinin kamu yararına karşı bir sıkıntılı durumu var. iyi düşünülmüş diyebiliriz bu yüzden. king abinin kafasından çıkıyor olsa gerek.

.üstelik kubbe dışından bunları izliyor olmalarını da sevdim. zaten mutlaka bir şeyler yapılıyor olmalı, olduğunu ancak fark edebildik. zaman olarak hızlı geçiş yapmadıkları için de biraz algılamakta zorlanıyor olabiliriz ama dışardan jim'in papazı öldürdüğünü görmüşler mesela. takip ettikleri tanımlanamayan obje var, öyle bir sürü bir şey işte.

.junior günün sonunda iyilerden olacak gibi, kafası karışık saçma sapan bir gri karakter ama eninde sonunda o bıçaklar babasına girecek. kubbe her şeyi bilir...

--- spoiler ---