3 Eylül 2013

Under the Dome s01e11:

Speak of the Devil

--- spoiler ---

.big jim anasının gözü çıktı, olayların böyle gelişeceğini pek tahmin edemezdim, bu yüzden fena değil belki ama ne bileyim çok da zorlayackalar gibi. şimdi bizim dörtlüye big jim'i öldürün mesajı verdi sevgili kubbe. barbie başa geçecek diye yorumladı eleman ama ne yaptı etti big jim bütün suçları barbie üstüne atıp kenara çekildi. tam pislik bir karakter.

.junior iki arada bir derede kalacak ve onun dramını izletecekler herhalde ve bıçakları da sokacaklar sezon sonuna. bu kehanet de böylece tamamlanacak ama yine de bir şey çözülmeyecek haliyle kubbe giderse dizi de biter. bakalım kıvamında tutulsun diyelim, fazla tutulur ise bokunu çıkarırlar.

.dış dünyadan mesaj alamıyor imiş sevgili şişko hatun. bunca zamandır neden dışardan hareketlilik yok diyordum da yine tam bir açıklama olmaz çünkü diplerine de gelebilirler. görüşme de ayarlıyorlar idi. tamamen sessizliğe geçti, üstüne görüşmede barbie'nin görüldüğü ve arananın o olduğuna dair mesaj aldı sevgili şişko hatun. neymiş bir adamda bu kadar gizem bilemedik.

.en şaşırtıcı kısmı da julia'nın çat diye vurulması idi, ölmeyeceği belli olsa da çok zorladılar. insan gelip vurur mu öyle? barbie'i pek seviyor imiş de sonunda öldü allahtan. yok efendim tutuklama yok şöyle yok böyle al işte elinde patladı barbie efendi. hem çok dürüst tipi oynuyor ama gidip tefeci tetikçisi oluyor. biraz zorlama işler bunlar hep.

.jim'in olayları bayacak anlaşılan ama dörtlüyü pek bir beğendim. junior salağına uyuz olsam da ki daha dakkasında gruptan ayrıldı, yine de işin bu yönü iyiye gidecek gibi.

--- spoiler ---