20 Ağustos 2013

true blood s06e10:

Radioactive

--- spoiler ---

.sıçtılar sıvadılar üstüne bir de virüs hikayesine çevirdiler. bir de dağ gibi eric beyi boş yere harcadılar. o halden ölmezse o da çok saçma olur ama nasıl kaçacak bir yeri olmadan dağın başında güneşe çıkmış mesela, bu bile çok saçmaydı.

.warlow meselesinde de zorlama hamleler, 5500 yıl beklemiş adam çıldırmış mı? zaten bekleme muhabbeti de çok zorlama idi üstüne bir de bunlar. baydılar resmen, hele tara ile annesi meselesine tekrardan bir giriş ya da bağlama çekmelerine iyice deli oldum.

.tüm bunlar hallolmuş 6 ay sonra dünya farklı bir yer olmuş. hepatit v hastalıklı vampir ırkı yaratmış. sağlıklı vampirler daha kolay ve insanlar ile iş birliği yapıp bunlardan beslenip karşılığında koruma sağlayalım demişler. hikayeye gel anasını satayım.

.hepatit v'li true blood'ları yok etmişlerdi güya, nasıl bulaşmış? nasıl yok edemediler? hikayeyi buraya bu şekil saçma sapan geçirmeleri çok dandik oldu. bütün baba karakterler sanki işler tamamlanmış gibi çekildi üstüne bir de böyle yarı zombi, yarı karışık bir hikayeye geçtiler.

.sookie alcide'i tercih etmiş, evlenmiş gibiler öyle bir şey. jason ile sahibi vampir hatun kaynaşıyor iyice, sam belediye başkanı olmuş. devletler sıkıntıya düşmüş mü ne? hani büyük çaplı göstermeyecekler ya, yerinden yönetim işte hepsi. böyle bir dünya olmuş durduk yere.

.geldiği yer kötü, gittiği yer umut verici değil. bill kanını verdikten sonra billith özelliklerini de kaybetti, warlow zaten öldü. eric büyük olasılıkla öldü. dedeleri geldiydi, onun devamını göstermediler ya onu da hani warlow'u öldürsün diye iki saniyelik bir geliş yapmak oldu. 

.özetle çok çakma oldu, hayal kırıklığına uğradım. süper güçlü bill'in gidip valiyi öldürmesi sonra kader diye olayların hiç birini kontrol edememesi, tüm bu hepatit v meselesini engelleyememesi falan tam bir saçmalık oldu. hadi iş olsun engelleyemesin ama en azından bir şeyler yaptı da engelleyemedi derdik, oturdu kıçının üstünde sadece. resmen prodüksiyondan kısmak gibi bir şey herhalde.

.ne kadar saçma olsa da en azından sookie hala insan, en azından esas kızı vampir olmayan bir vampir hikayesi olmasına sevindik diyelim, her ne kadar esas kızdan memnun değilsek de. ayrıca diğer peri kızımız ve jessica'nın durumu da fena değildi.

--- spoiler ---