23 Ağustos 2013

Sci Trek e03:

Killer Germs

--- spoiler ---

.yarısından itibaren izleyebildim malesef, güzel de bir bölüm imiş. tahminen ondan geriye ölümcül virüsleri sayıyorlar idi. ben beşinci sıradan itibaren denk geldim, en iyi beşi görmüş olduk yani. grip virüsü beşinci sırada idi, kuş gribi meselesine de dokundurdular. bulaşma meselesi yüzünden süper ama o henüz o kadar çok insan götürmedi.

.dördüncü sırada çicek virüsü var idi yanlış hatırlamıyorsam, 500 milyon insanı götürmüş şu dünyadan. tebrik ediyorum kendisini, vakati zamanında aşısı bulunana kadar baya bir olay olmuş. bizlerden önce tabi, iki tane örneğini dondurarak saklıyorlar imiş. başarısının sırrı hava yolu ile bulaşabilmesi.

.üçüncü sırada bilmem ne humması yapan bir virüs, adı karışık idi aklımda kalmadı. program ya da bölümü hakkında bilgi bulmak zor olduğu için pek de uğraşamadım. ormanda ölü sincap görürseniz yaklaşmayın diyor. bu aralarda şarbona da girdiler ya karıştırdım şimdi sıralamayı sanırım. neyse artık biraz da şarbondan bahsettiler, biyolojik silah olarak bir dönem kullanıldı ama pek fazla insanı öldürmemiş, yine de pek tehlikeli hepsi çünkü insan gibi öldürmüyor.

.ikinci sırada hiv virüsü ve aids meselesine geldik, yarım yamalak bir tedavisinden bahsettiler ama fakirler alamıyor falan muhabbeti döndü biraz, sonuçta güzel sayıda bir insan öldürmüş durumda. zaten savunma sistemini ortadan kaldırması da pek artist bir virüs olduğunu gösteriyor kendisinin.

.ilk sırada henüz tedavisi olmayan ebola virüsü var imiş. maymunlar arasında havadan bulaşabilir durumdaymış ama henüz insanlar arasında böyle bir şey gözlemlenmemiş. eğer kan yolu ile değil de havadan bulaşabilir ise, ortalığı kasıp kavuracak imiş allahın izniyle. bakalım artık nasip.

--- spoiler ---