29 Temmuz 2013

dexter s08e05:

This Little Piggy

--- spoiler ---

.bir başka hoplatan bölümü idi. en sevdiğim unsurlarından biri bu, izlerken insan ister istemez bağırıyor. deb'in aşil tendonlarına ilişmek üzere idi sevgili katilimiz, hop dexter üstüne uçtu kaplan edası ile. pek tatmin edici bir sahne.

.üstüne vogel'ın önceki meseleleri de pek güzeldi, ana tokadı atmasıdır, ayak parmaklarını kırmasını engellemesidir, muhabbetleridir falan iyidi. karı soğuk kanlıymış baya bir amma velakin olaylar burada mı bitti şimdi?

.hiç sanmıyorum. mutlaka başka bir katil olmalı ve vogel'a bir şeyler olmalı. ailenin önemini anlattıkları güzel bir bölüm olarak algılıyorum. genel hikayeyi beş bölümde bitirmeyeceklerdir herhalde. diğer zengin katil mi genel hikaye olacak? ne alaka olur o zaman. o mevzu quinn'in komiser yardımcılığı öncesi bir mesele olsun diye yapılmış gibi geldi bana. hoş ama dexter'ı ne kadar alakadar edecek bilemedim. belki hani muhabbetleri oldu diye katil kılıklı zengin piçini öldürebilir.

.neyse asıl olay dexter ile debra olayı idi aslında. onda da bir yere kadar anlaşmaya vardıklarını gördük. hatta birlikte çalıştılar, dexter katili öldürür iken ve denize atar iken deb'in sesi çıkmadı. aslında buradan bakınca da genel hikayeyi bitirdiler gibi görünüyor. sezon finali gibi bir bölüm yapmak istememişlerdir umarım yoksa kalan bölümler sönük geçer.

.masuka meselesi de bir garip oldu. oradan bir şey çıkmaz diye tahmin ediyorum ama belli de olmaz. kızı parasını yemek için mi gelmiş? en büyük derdimiz bu olsun, aileler önemlidir diyor deb... 

.yeni anlayışlı komşumuz ile yakınlaşmalar olacak gibi ama bu da genel hikaye açısından çok da anlamlı gelmedi. hani evlenip sonsuza kadar mutlu mu yaşadılar diyecekler finalde? neye hazırlıktır bunlar arkadaş. hiç bitmeyeceklermiş gibi gidiyor yan konular, insan üzülüyor tabi, bitmese keşke...

--- spoiler ---