8 Temmuz 2013

dexter s08e02:

Every Silver Lining

--- spoiler ---

.daha geçen bölüm romantik katilimiz dediydim sanki, manevi annemiz vogel hanımlar da buna şaşırdılar. dexter güvenmiyor bu karıya ama sonunda sarılmalar falan o da garip. hiç gözüm tutmadı, altından bir şey çıkmazsa ona şaşırırım. ya katil oğlu falan ne bileyim, ya katili kasten yarattı onun suçu kadını öldürmesi gerekecek, böyle karışık bir şeyler çıkacak.

.psikopatların, sosyopatların insan gelişimine katkısı meselesine girdiler ya beni benden aldılar. hepimiz psikopat olalım anasını satayım hehe. liderler, ceo'larda böyle karakter özellikleri görünürmüş, hitlerden falan mı bahsetti mesela? çok geliştirmişler allah razı olsun.

.ha tabi millete merhamet ede ede bir yere varamayız mesajı da çaktılar ya ne desem bilemedim. cidden adamlar nerdeyse hayat karışıklığında ilerletiyorlar meseleleri. hemen burdan deb ve quinn'in işlerine baksak yine aynı şeyi görürüz. deb sıyırdı kafayı, quinn'de hayat zorluğu içinde ne yapacağını bilmiyor gibi. biri normal bir hikaye diğeri abisinin seri katil olduğunu öğrenen kızcağızın hikayesi. adamlar iki ucu da benzer şekilde işliyor.

.deb'de bir nevi seri katil olmasa bari, cinayet işler iken kafa gitmiş. maria'dan sonra kendini toparlayamamış belli ama ilk katli değil aslında. hani iyi bir insan öldürme meselesinde ilki belki ama orada da bir tercih var idi. kötünün iyisi seçildi, bunlar zor işler ama bu noktaya gelmesi. ne bileyim seri katil falan olmasın lan, yok öyle bir şey. kötü biri de olmasın. deb karakteri o kadar güçsüz değil a...

.sezonun seri katili de anti dexter gibi geldi bana, en başından beri belliydi o adamın öldürmediği ona şaşırmadım. adam ağlayarak insan öldürüyor var bir sıkıntı. üstelik çat diye sezonun seri katilini mi yakalayacaklardı sanki. öyle olsa şaşırtıcı olurdu ama o vakit de ulan bu sezonun seri katili değilmiş derdik. neyse işte insanları seri katil yapan bir seri katil gibi, hani dexter seri katileri piyasadan toparlıyor, diğeri de herkes olabilir hesabı bir şeyler yapıyor gibi. zorlama morlama ama yine de mesaj belli. beynindeki empati giderse böyle olur diye de sonuna mesaj çakıyor.

.harry görüşmeleri meselesi de çok acayip idi. harry hasta gibi hissetmesin diye kadınla görüştürmemiş dexter'ı ama ondan ötesi çıkacak gibi. adam vakti zamanında kodları için destek almış demek. hani baştan beri harry kodları diye benimsedik ama süper polis bile olsa arkasında böyle bilimsel bir destek olması fikrine de kötü bakamadım. manevi anne meselesi de bu yönden hoş gibi ama bu işte bir bit yeniği çıkacak diyorum. çıkmasa şaşırırım. cinayet mahalinden cam üzerindeki kan parçası olayı da tam gönderme olmuş. velet on yaşında seri katil bir kan analisti olacağını belli etmiş hehe.

--- spoiler ---