31 Temmuz 2013

continuum s02e12:

Second Last

--- spoiler ---

.olaylar akıyor iyi güzel de insanda biraz kekremsi tat bırakıyor. şimdi kızın ölmesi gerekiyor muydu? diye soruyorum ve pek bir cevap bulamıyorum. ölmesi iyi oldu ona laf yok, üstüne alec uzaklara kötücül bakış attı. hani sanki geleceğin şeklini şemalini aldığı nokta gibi bir şey. (bu arada iki kez vurulduğunu geriye sardırınca görebildim. nasıl hızlı geçtilerse artık.)

.anlamadığım noktalardan biri kieara kızı bırakıp küreye koşması ölmesine neden oldu mu? alec esher'ı görmeye niye gitti? hesabını mı dürecek. bu freelancers'lar kimdir necidir. esher ile takılmıyorlar mıydı? ben mi hikayeyi takip edemiyorum yoksa açıklanmadan geçip gidiyor mu bu meseleler?

.olayları ve karakterleri doğru düzgün yapsalar süper bilim kurgu olacakken bu hallerde iki üç bölüm hareket olunca insan seviniyor işte. üstelik alec'in babasının jason çıkması da pek güzel bir hadise, adamın gelecekte süper olacağı gelecekten gelen birinin babası olmasıyla belliymiş. böyle de bir gelecek paradoksu işte.

.kellog muhabbeti kabak tadı verdi. gelen boğazını sıkıyor  giden boğazını sıkıyor. üstüne travis'e süper giysi de armağan etti. zaten adamı durduramıyorlardı şimdi nasıl durduracaklar kim bilir. liber8 karısı ile birleşmeleri iyi oldu da karşı taraf dağıldı iyice. bir türlü makul bir seviyeye çekemiyorlar.

.kiera'yı takip eden ajanın ölümünu bunun üzerine yıkmaya çalışmalar, kendisinin ortamı bırakıp geleceğe gitmek istemesi falan ne bileyim hiç karakterleri uymuyor bu işler.

--- spoiler ---