12 Haziran 2013

Defiance s01e08:

I Just Wasn't Made for These Times

--- spoiler ---

.şu ana kadarki en iyi bölümüydü diyebilirim. stargate universe teğmen scott beyler var idi. kendisi bir zamanlar kahraman olarak kabul edilen dokuzlu astronottan biriymiş. dünyanın geçmişinde ne olduğuna eğilseler pek tatlı bir dizi olacak ya günlük meselelere harcıyorlar.

.bu bölüm, meseleler açısından hafiften bilgiler içeriyordu tabi ama yeterli değil. ne olduğunu tam çözemiyoruz. herkesler birbirleri ile savaşmış gibi. üstüne dünyanın anasını ağlatmışlar radyasyon yüzünden uçaklar bile uçamıyor imiş. varsa bir gerçekliği pek ilginç bir bilgi bu da.

.dünya cumhuriyeti olayı ve yerel yönetim tarzı defiance meselesi de garip aslında ama bunun üstüne bir de kaynak paylaşım kavgasına tutuşacak gibiler. meyırımızın başı dertte bu anlamda, eski yavuklusu uyardı güzelce ama kasabasını terk etmeyecek bizim hatun.

.intihar meselesi de pek güzel idi, güzel oyunculuklar bile diyebiliriz hatta. sonunu da mutluya bağlamışlar ya o kadar olur. zaten hayatta olduğu bilinse bir sürü sıkıntıya neden olacak bir eleman. tabi uykusunda karısını boğmayacağı ne malum?

.bölüm sonunda veba tarzı bir şeyler oldu. elemanın dokunduğu kişiler gibi geldi bana ama sonraki bölüm hastalıklar ile geçecek gibi, tam polisiye mevzusu olmasa da yine mikropların polisiyesi diyebiliriz buna da.

--- spoiler ---