2 Haziran 2013

Dark Matters: Twisted But True s01e06:

Jekyll vs Hyde, How to Make a Zombie, Radio Waves of Death

--- spoiler ---

.bir tane dişçi bir zat var imiş vakti zamanında anestezi falan yok iken diş çekme esnasında acıyı azaltan bir şeyler bulmayı düşünmüş ama pek becerememiş. ilk gülme gazını denemiş, insanlara gösteri yaparken işe yaramamış, kafayı yemiş hafiften bırakmış işleri. asistanı bulunca uyuşturan bir şeyler. tekrar işe döneyim demiş ama daha iyi bir madde bulayım derken de tinerci tarzında bir şey olmuş. kafayı sıyırmış en son da intihar etmiş.

.zombi nasıl yapılır, ikinci hikayemiz idi. pek bilgili bir arkadaş, büyü ile zombi yapan yerel bir tipin sırrına vakıf olmaya çalışır. ölü gibi gösteren bir madde var imiş, yılan yağı mıdır nedir? öyle bir şey, verince felç eder imiş. kalp atışlarını tespit edilmeyecek hale getirir imiş. ölü diye gömerler ama üstüne büyücü gelip bunu mezardan kaldırır köle gibi kullanır imiş. ruhunu nasıl bağlıyor muhabbetine takmışmış ve bunu kültüre bağlamış. tabi pek kimse itibar etmemiş, bu mesele de burada kapanmış.

.son hikayemiz sevgili tesla hakkında, kuzeylerde (tunguzka mıdır nedir sallamayayım) bir bölgeyi patlatmış. büyük ölçekte ağacı temizlemiş, yıkmış yok etmiş. avrupada gece aydınlığına yol açmış öyle değişik silah benzeri bir şey olmuş. bunun nedeni tesla diyorlar, tabi kanıtı yok. amcam kablosuz elektrik ile kafayı bozduğu için yaptığı deneylerden biri bu sonuca yol açmış diyorlar. dönemde sadece kablosuz telgraf için para veren para babası da tatmin olmayıp parayı çekince askeri bağlantılar kurmuş diyorlar. tabi hepsi rivayet gibi, bilemedim artık. doğrusunu allah bilir.

--- spoiler ---