8 Mayıs 2013

Defiance s01e04:

A Well Respected Man

--- spoiler ---

.imdb bölüm sayısı ile release bölüm sayısı farklı rakamlar imiş yeni fark ediyorum. ilk bölüm imdb iki parça halinde ama tek bölüm olarak yayınlandı. o yüzden karışıklık var gibi ya neyse artık. bölüm isminden anlaşılır herhalde...

.son kısımları daha iyice idi bölümün, bir de aslında bu diziye kan ve can katacak iş dünyanın nasıl bu hale geldiğine geri dönüş yapmaları olabilir idi. tamam hikaye ondan sonra başlıyor ama her şeyin kökeni orada. bir sürü şey diyorlar arada onlar hakkında bilgi verici önemli bilgiler verseler bile ilgi çekici olur.

.hatta şu madencinin ölen oğlunun madeninde buldukları şeyler bile bu şekil kullanılabilir, neyi tarif etmiş, buldukları şey ne? çizimler nedir? özel bir silah mı? özel bir türü kullanabilecek mekanizma mı? nedir yani? güzel hikaye çıkar ama sadece kasaba olayları sadece türler ve insanlar arası etkileşim bayar gibi.

.bir öyle bir böyle yaptılar nasıl devam ettirecekler kestirmek güç, kasaba olayları şeklinde devam etmez inşallah diyelim.

.bölümde uyuşturucu ticareti yapan bir tip (kendisi sanctuary'nin will'i idi) insanları ölümüne korkutup bu sıvılardan uyuşturucu üretiyor imiş. belediye başkanın kız kardeşi de hasbel kader kaçırılıyor ve bunu buluyorlar. tabi datak'ın desteği ile buluyorlar ve kendisi bir koltuk kazanıyor. makam sevdası ya da işte saygı sevdası artık neyse... 

--- spoiler ---