22 Nisan 2013

game of thrones s03e04:

And Now His Watch Is Ended

--- spoiler ---

.son kısma kadar sinsi planlar, hadım oğlanın serçe parmağın işlerini bozması. annesinin yeni gelinden haz etmemesi. yeni gelinin çeşitli atraksiyonları şeklinde gitti. karakterleri kendi başlarına merak uyandırdıkları için bu kısımlar bile ilgi çekici oluyor. hadım oğlanın geçmişine girdik mesela biraz. kutu içinde hadım eden büyücüsünü getirtmiş, intikamı soğuk yenen yemek olmuş yani.

.diğer tarafta eli kesilen kral biçicisinin dramını izledik. empatik olduk onunla üzüldük falan değişik oldu tabi. çam yarması kadın, destek oldu. tabi onun için laf ettiği için de oldu gibi ama adamlar kötü muamele edecek idi ne olursa olsun. kazasız belasız kuzeyin kralına teslim etseler iyi olacak ya hayırlıs bakalım.

.theon ibnesini süründürdü bizim misfitsli eleman. nasıl yuvarlak çizdiğini bilemedim ama adam başladığı yere getirtmiş. ned stark'ı andık falan ama tam derdi ne çözemedim. mallık etti işte ortada kaldı. başka açıklaması yok.

.kargalar da birbirine girdi bu arada, ensest amcayı öldürdüklerine sevindim. başları da pisi pisine gitti o fena oldu. şişko eleman ve kız kaçacaklar anlaşılan. arada ak yürüyenlere falan da denk gelirler ekşın falan olur sanki.

.asıl olay yine son on dakikada geldi tabi. khaleesi kendi çapında dişi spartaküslük yaptı iki dakikada... tahmin ettiydim ama... ejderhasını verdi. orduyu aldı ve herkese özgürlük dağıttı. tabi orduyu veren adamın kendine birazını ayırıp da koruyamaması ya da kendini koruyacak kadar ordusunun olmaması biraz mallık oldu. ejderhası olacak diye gaza gelip yapmış olabilir diye düşünelim tüm iyi niyetimiz ile...

--- spoiler ---