6 Nisan 2013

Dark Matters: Twisted But True s02e09:

Unabomber, Salvation by Starvation, Get the Lead Out

--- spoiler ---

.ilgi çekici olaylar vardı. niyeyse abartarak anlattıklarını düşünüyorum hala. ilk olay psikolojisi ile oynanan bir tipin bombacı bir tip olması. yalan makinası düzeneğinde insanların düşüncelerini ayrıştırmaya çalışan bir doktorun mağdur ettiği bir tip. çok fazla bir insan öldürmediği için en sönük olay bu oldu.

.ikinci olayımız pek acayip, açlıktan ölen bilim insanları tohum arşivlerini koruyorlar. ekip yemek nasıl mümkün olmaz o kısmı bilemedim ama vardır bir engel herhalde. açlıktan ölmek kolay değil, adamların aklına gelirdi. ölecek kadar gelecek nesillere bağlı olmak da pek etkili idi. açlığın ilerleyen safhalarında açlığı hissetmemek ve yağ yakımı yüzünden mutluluk hornonu salgılatan kısımları varmış.

.son olay da baya fena bir olay. kurşunlu benzinin çıktığı vakitlerde insanlar kurşun zehirlenmesi geçirmiş ama bulan adam ahanda bak zararsız diye kokluyor eline döküyor falan. ona nasıl bir şey olmuyor o da ilginç ama değişik bir hastalıktan ölüyor. kurşunlu benzin etkileri yüzünden de baya bir insan zarar görüyor. bu kadar süre nasıl denetlenmiyor engellenmiyor diye düşünüldüğü vakit. amerikanın gelişmesinin önüne engel mi çıkarıyorsunuz falan gibi bir şey ile geliyorlar. garip, tabi etkileri bu kadar dramatik midir onu bilmem ama denetlenip engellenememesi çok garip. ta 1996'da yasaklanabilmiş.

--- spoiler ---