25 Nisan 2013

Ancient Aliens s02e10:

Alien Contacts

--- spoiler ---

.en iyi bölümlerinden biriydi, özellikle şu ikili kod olayı baya enteresan idi. aslını astarını araştırmak lazım ama iki tane asker fransada mı bir yerde ufoyla karşılaşıyorlar. bir tanesi dokunuyor ve beynine ikili kod görüntüleri çakıyor. 30 yıl sonra kodları çözüyorlar ve insanlık araştırılması sürüyor ve bu insanlığın yararına gibi bir şey diyor. tam diyemedim ya öyle işte. bir de gizemli bir adanın enlem boylamını veriyor.

.insan parmağı olan bir şey midir? kim ne kadar doğru diyor onu bilmem ama pek ilginç bir hikaye imiş bu. diğer kalan kısmındaki uzaylı teması meselesi, einstein factor (s05e05) ile çok benzer idi. önemli insanlar, buluşlar sanat eserlerinde hep bunların parmağı varmış falan. bu zorlama tabi ama yine de enteresan.

.üstüne kötücül uzaylılar, ibrahime oğlunu kesmesini söyleyen uzaylılar meselesine girdiler mi beni bitiriyorlar zaten. dinler derken tüm dinleri uzaylı kökenine bağlamak pek ilginç. bunu peygamberlere bağlamak, üstüne peygamber musadan peygamber muhammede getirmek ve bir kaç bir şeyler demek insanın ilgisini cezbediyor.

.tabi din yerine yeni din, allah yerine uzaylı. melek-cin yerine yine uzaylı güçleri koymak da çok büyük bir açıklama sayılmaz. bir zaman ortaya çıkarlarsa o tam açıklaması olur hehe. şimdilik böyle...

--- spoiler ---