7 Mart 2013

Known Universe s02e06:

Star Gates

--- spoiler ---

.sıkıcı bir bölüm idi, bir kere star gates diye başlık atıp da antik çağlarda güneşe yıldızlara bakarak zaman ölçümünü döndüre döndüre anlatması hayalimi kırdı. koskoca stargates dizisini hatırlatıp da böyle yapmamalılardı.

.hem şu stoneage dünyanın ekseninin değişiminden nasıl etkilenmiyor onu da tam anlamadım. şimdi görünüyor diye söylediler ama piramitlerin ayarlandığı yıldızlar görünmüyor imiş, eksen eğikliğinin değişmesinden ötürü. vardır bir açıklaması ya bilemedim şimdi.

.bunlar haricinde enterasan olan şu antik çağlarda uzaylıların ziyareti olayı tabi. fazla detaylı bir anlatım olmadı ama her kültürde uzaylı ziyaretinin efsaneleri dönüp duruyor imiş. bunun üzerine başka bir belgesel serisi var ya, bakalım ona da denk gelirse başlayayım.

.sirus yıldızına tapan yerli bir kabilenin (dogon kabilesi) karanlık dostu hakkındaki efsaneleri ardından gerçekten ikinci bir sönük gök cisminin keşfi pek enteresan geldi. oradan gelip de bunları ziyaret mi etmişler? yoksa tesadüf mü? tabi madem geldiler bu dogonlar niye gram ilerleyememiş. çok mu tembellermiş falan diye uzar işte.

--- spoiler ---