8 Mart 2013

black mirror s02e03:

The Waldo Moment

--- spoiler ---

.apolitzme yüceltme ve methiyeler şeklinde yapılmış bir bölüm. katılmamak zor söylenilene ama toplamda pek bir şey dememiş oluyorlar. sevgili kızcağızın da parmak bastığı gibi durum bu. bir anlamda klasik politikacı, iki yüzlü eleştirisi yapıp diğer tarafta yarattığı karakter eleştirdiğinden beter bir hale geliyor yani.

.black mirror konuları böyle hep boka sarıyor gibi oluyor belki ama yine de ben beğendim. esas oğlan ve esas kız pek yakışmışlardı birbirlerine devam etseler iyidi hehe. kampanya sonrasına devam ederiz aşkitom dese waldo o patlamayı yaşamazdı bence. burda da her şeyin altında seks var mesajı verilmemiştir herhalde.

.neyse olayın özeti şu şekil, bir tv programının animasyon karakteri bir tipi var. komiklikler yapıyor, gündemi yorumluyor falan işte... derken bir skeçde skandal ile gündeme gelmiş politikacısını konuk edip dalga geçiyor, ve bu beğeniliyor. ne yapalım edelim derken, önce protestomsu işler sonra adaylık. bölümün sonunda da dünyayı ele geçirmece gibi bir şekilde ilerliyor olay.

.insanlara dürüstlüğü, politikacıların maske arkasında olmasını maskesini benimseyerek anlatıyor. ironiye gel, bütün dünya da bunu seviyor demek hehe. elemanın aydınlanma yaşayıp waldo'ya oy vermeyin diye sıyrılması pek olmamış. hemen yerinin doldurulması da abartı biraz. ses bu, hemen bu kadar benzer mi? öyle işte sonunda karakteri yaratan tip sokaklara düşüyor. dünya da waldo'nun oluyor ve bölüm bitiyor.

--- spoiler ---