27 Şubat 2013

invasion s01e01:

pilot

yeni bir uzaylı, istilalı dizimiz. tabi bize yeni, 2005 yılında çekilmiş ve bir sezonu var sadece. umarız sonunu bağlamışlardır. pek araştırmadan dizi yokluğunda başlamış bulundum. hd'sini bile bulamadım o derece.

ilk bölümden izlenimlerim izlenir bir dizi olduğu. tiplerimiz fena değiller. büyük çoğunluğunu ilk defa görüyorum. şerifi sanki gözüm ısırıyor, genelde filmlerde kötü adamdı. asıl sarışın oğlan american horror story'nin oğlan çocuğu. kedi dahil hepsi güzel, senaryo gizli kapaklı işler. içten içe bir uzaylı işgali gibi ilerleyecek gibi. hafiften kasıyor böyle durumlar ve haliyle çok sınırlı alanda geçecek gibi ama yine de şikayet edecek halimiz yok.

bitirdikten sonra not: ikinci sezon varmış gibi bitirmişler ama olmamış, talihsiz olmuş. ikinci sezon olsa izlenirmiş. pek dramlı bir yerde bitirmişler ama ne diyelim buna da şükür. keşke sonu tam bağlasalar imiş. bir bakıma her şeyin ucu açıkta kaldı ama bir bakıma son kısımdaki hikaye de bitiyor. izlediğime pişman değilim ama başlarken finali hakkında fikrim yoktu. tamamlanamadan iptal edildiğini önemle vurgularım.

--- spoiler ---

.karakterler ile tanışma faslımız, löp diye fırtınalı pek ıslak bir bölüm ile oldu. her yer sırılsıklam. fırtınada kedisini arayan pek minnoş bir küçük kız, kedisi de pek minnoş. allahtan başıan bir hal gelmedi. en kötü tipi sevgili baba karakterimiz gibi. esas adam kendisi ama niyeyse bir soğukluk var.

.esas kötümüz de baştan beri farklı frekanstayım ben takılışı yapıyor. ilk onu ele geçirmişler herhalde. şimdi de cemaati büyütüyor. çocukların annesi doktor, sevgili eşi ve pederi uzaylı yapmış gibi. tabi varsayım bunlar, denizdeki canlılar insanı ele mi geçiriyor? yoksa yiyor mu belli değil.

.hafif göbekli, araştırmacı küçük kardeş de daha ilk bölüm uzaylı lan bunlar dedi. öngörülü ama işsiz bir arkadaşımız. o ve esas adamla birlikte, uzaylıları araştıracak gibiyiz. ölçeği büyütürler ise puanını artırırım ama sanki karantina meselesi de dahil, kasaba ile sınırlı kalacak gibi görünüyor.

--- spoiler ---