24 Ocak 2013

american horror story s02e13:

Madness Ends

--- spoiler ---

.Dr. Arden'den sonra tempoyu düşürdüler ama yine de pek beğendim. finali evladiyelik yapmışlar. hikayeleri sezonluk yaptıklarından finaller de hoş oluyor gibi. toplamda güzel hikayeydi, ilk sezondan her anlamda daha iyi idi. güzel laflar döndürdüler, olayları da güzel açıkladılar aslında.

.uzaylı meselesini açıklayacaklarını pek düşünmüyordum ama keşke açıklasalardı biraz, öyle gizemli gizemli gitti bizim oğlan kit. kanserden gitmemiştir belki yine geri getirmişlerdir de takılıyordur. neyse bu bile hoş oldu yani.

.lana ölse daha mı iyidi dersek, belki ama bu şekilde ölemez idi. güçlü eşcinsel kadın profilini kazıdılar resmen. ilk tecavüzcüsü, çocuğunun babasının anlının mıhına sıktı idi. bölümün sonunda öldürmeye gelen oğlunu anaç duygularıyla oynayıp anlına sıkıverdi. acayip sahneler idi. oyunculuklar göz, ağız ve kulak doludurucu idi.

.jude olayı hafiften zorlama olmuş ama kit özel insan ne yapsa yeridir. uzaylı çocukları da iyileştirmiş iyi de yapmış, güzel öğütler vererek bitirdiler onun hayatını da. azraili de gördük son kez. güzel laf demişken yalanlar üzerine patlatılan edebiyat da iyidi hani.

.ilk bölümdeki giriş ile son bölümdeki devamın birleşmesi de hoş olmuş. blodifeys çılgın bir insan evladı imiş ama babasının yanına bile yaklaşamaz tabi, durum adamın suratından okunuyordu valla. üstüne babasını bile harcamış güçlü annesine ile pek bir şansı yokmuş demek.

.belgesel çekimleri de bir garip idi, hoş olmuş onlar da. geçen bölümdü galiba, akıl hastanesinden banane falan diyordu ama tv dünyası mevzusuna dokundurarak bunu bile açıkladı elemanlar, ne diyeyim daha... şapka çıkarttım. ellerine sağlık. imdb bilgilerine göre bu sezon burada bitti, 2013 ekim ayında yeni sezon gelecek...

--- spoiler ---