28 Aralık 2012

jericho s02e07:

Patriots and Tyrants

--- spoiler ---

.diziyi önce yarım iptal etmişler, yedinci bölümün ilk halini de alternatif sürüme çevirmişler. sonra yeni bir final sürümü ile bir şekilde toparlayıp tarih yazma muhabbeti ile bir sona bağlamışlar. olmuş mu? ilk normal halini izleyip sonra bu halini izlesen hiç olmamış derdim ama finali bağladıkları hali ile idare eder diyebilirim. çok mu para harcamışlar ondan mı iptal olmuş bilemedim. uçak sahneleri çok fazla kaliteli değildi halbusi...

.iyiler kazandı sayılır sonuç itibari ile, aslında fena da olmadı. ilk bombayı tekrar ele geçirdiler sonra teksas büyükelçiliğine sığındılar. sonra uçakla da teksasa getirdiler bombayı ve bu şekilde işler toparlanmış oldu. ammavelakin şöyle bir şey var, bu malum kötü hükümet ile teksas birleşmeyi falan düşünüyordu. yani ne oldu da terörist dedikleri birine bu kadar imkan sağlamayı kabul ettiler orası pek olmamış. her iki sürümde de bu var üstelik.

.binbaşı beck sonunda doğru yolu buldu, askerleri de onu takip etti. devam etse, bu elemanlarla birlikte direnişe falan geçeceklerdi herhalde. bu ilginç olabilirdi. neyse yapacak bir şey yok.

.ikidir aynı muhabbet oluyor, geçen bölüm söylemeyi unuttum. ulan nükleer bomba taşıyan aracı ikidir vurmak ile tehdit ediyorlar. ilkinde arabaya ateş açtılar, yolun dışına falan savruldu. şimdi uçağı bombalarım falan dedi, bombala lan niye demiyorlar. hadi ikincisi havada falan ama yine de bomba atanı da öldürür ne bileyim, nükleer bu şaka mı? bu kısımlara da itirazımı koyayım da bulunsun.

--- spoiler ---