3 Kasım 2012

the vampire diaries s04e04:

The Five

--- spoiler ---

.bu sezonun hikayesini pek beğenmiyorum. tamam çabalarını takdir ediyorum ama yine de olmamış. bir şey yapmak için milyon tane istisna tanımlamak zorunda kalıyorlar. şimdi de beşler meselesi toptan tüm vampir hikayesine istisna gibi bir şey. vampirliğin ilacı mı olurmuş? hem de asırlar önce yine cadı tarafından bağlanan beş silahşörün nihai silahlarıymış bu vampirlik tedavisi.

.tam da ne zaman ortaya çıkıyor nerdeyse bin yıl sonra? sevgili elena vampirliği yürütemediği saçma sapan bunalımlara girdiği zaman. oldu mu şimdi bu? pek olmadı bence. ha ilacı hava yolu ile yayıp dünyadaki tüm yaratıkları kaldırsalar falan o zaman çok şeker bir dizi olur gerçekten.

.klaus da sadece elana'nın kanı yüzünden istiyor belki bu ikili düşünme ve hikayeyi tamamlama olayı en iyi kısmı ama yine de ulan çaresi diyorum çaresi diye tüm vampirler yok olursa ne olacak? bu eleman melez diye tek tür mü olacak. böyle şeyler de olmaz zaten ya sezon sonunda elena'nın insan olacağı anlaşıldı.

.fazla göstere göstere, değiştirdiler tüm hikayeyi. hoş olmadı bu, tabi limitleri kendileri belirleyip sonra değiştirmek zorunda kalınca başka ne olsaydı da böyle olmasaydı bilmiyorum ama herhalde elenayı vampir yapmak tepe noktasıydı serinin. 

--- spoiler ---