3 Kasım 2012

fringe s05e05:

An Origin Story

--- spoiler ---

.büyük kısmı baya iyi idi. peter'ın hali tam evlat acısı çeken baba ama olivia için çok ağır roller bunlar hehe. hiç çocuğu ölmüş gibi görünmüyor insana. ifade hep aynı zaten neyse işte yazık ona da tabi. neyse işte, gel gelelim bölüme.

.gelecekten kargo naklediyor adamlar, aşmışlar. solucan deliklerini ehlileştirmişler tabi. walter bu taraftan solucan deliğini kapatınca kara delik olur dedi ama bir de zaten bunlar ne yaparlarsa yapsınlar onlar gelecekte yaptıklarını bilmeyecekler mi? kafaları mı güzel ne anlamadım.

.bir de göz bebeği muhabbeti çevirdi peter, gözcü de onu sinekle güzelce açıkladı. duygular ve kendi düşüncelerine dayanak bulma meselelerinde güzel güzel konuştuktan sonra peter çıldırdı. gözcünün bıngıldağını çıkarttı ve kendine taktı.

.tam da oliv eski doğum günü (beta) kasedini izleyip seni de kaybetmek istemiyorum diye peter'ı aramıştı. bizim peter yarı gözcü falan oldu herhalde. ne kadar gözcü oldu ya da duygulardır, vicdandır falan ne kadar kaldı sonra göreceğiz. muhtemelen iyi peter, biraz kötü peter olacak. belki kötü karakter bile yaparlar kim bilir ama zor tabi. intikam ateşi, kızının sevgisi ve biraz da oliv'i seviyor işte hepsi birlikte kurtarır herhalde onu.

.bu arada 5 bölümdür yaptıkları plana bok atarken iyi dedi, geçenlerde de peter artık olayları sonradan çözmeyeceğiz. öncesinden önlem alacağız demişti. ta eski fringe dönemlerinde. onun gibi gaza gelmiş halde bulduk peter'ı ama pek de iyi olmadı bu kadar gaz. bakalım nasıl toparlayacaklar.

--- spoiler ---