2 Ekim 2012

yellowstone e03:

Autumn

--- spoiler ---

.diğer iki bölümden biraz daha iyice ama yine de çok işe yaramaz. yellowstone'a kurt getirme olaylarını hafiften duymuştum. bundan bahsettiler biraz. kunduzların yediği şeyi, geyiklerde yiyormuş. kurt olunca geyik daha az yiyebiliyor. daha çok kaçıyor. kunduz daha çok besleniyor.

.kunduz da yararlı tabi, baraj yapıyor bir şeyler yapıyor. yaşam alanı sağlıyor falan ekosistem çeşitleniyor. böyle de bir faydası varmış kurtların. fazla geyik falan zararlı yani. her şeyin fazlası zarar tabi. güzel allahım, kurban olduğum muhammedin nasıl bir sistem yaratmış işte, inanmayanların gözüne sürme gibi çekiliyor!

.neyse bunun haricinde garip olan, çam tohumu depolama amacıyla toprağa gömen ve %30'unu unutup da ormanları eken bir kuş çeşidi var idi. ismini unuttum. onun olayı da fena değil. idare eder işte. çeşit çeşit mahlukat. hey güzel allam hehe neyse dediydim bunu.

.ha kurt hikayesi falan yok bu seride doğru düzgün. bu kadarcık şey, kurtlar için izlenmez. ahım şahım pek bir şey de yok. genel itibari ile seyri zor bir belgesel. bayık bir sunucusu var. nerde o kurdun takip sahnesinde heyecanla anlatan david amca, nerde bu lavuk.

--- spoiler ---