1 Ekim 2012

dexter s07e01:

Are You...?

dexter geri döndü, modern çağın aykırı yanlızlık hikayesi diyelim buna. adamlar böyle bir konuyu bu şekilde anlatarak süper iş yapıyorlar aslında. ha seri katilliğe özendiriyorlar mı bilimyorum ama katillerin katili, ekranların en sevilen katili, o dexter hazretleri. kodları var, sevdikleri var, duyguları yok. altıncı sezon bitimi ve bu kadar zaman beklenilen bölüm, ahanda karşımızda hehe.

--- spoiler ---

.çok daha çarpıcı bir şeyler bekliyordum ama yine de güzel tabi. kardeşinin seri katil olduğunu öğrenen deb'in durumu. belki ilk inkar süreci, ilk yalanlar falan bir sürü bir şey. dexter gerçek yüzünü gizlemeli, ona şüphe yok ama bu kadar bariz şey nasıl görmezden gelinebilir diye bölüm sonuna kadar cebelleştiriyor adamlar.

.bölüm sonunda da evet ben seri katilim diyor zat-ı muhterem. yüz yılın açıklaması. şimdiye kadar seri katil olduğunu öğrenen kimseye hayır gelmedi. kız kardeşine de bir şey olmasa bari diyelim neyse işte. bu şekli ile o kadar ay bekletip, tepkiyi tam gösterecek iken sonraki bölüme kadar yine bekletecekler demek oldu. bir hafta daha bekleriz tabi merakımızı.

.tabi aynı zamanda deb'i de suç ortağı yapmış oldu. bu şekilde de işleri daha karmaşıklaştırdılar ona lafım yok ama ilk açıklamadan sonra da görünen halden uyanıp ulan sen seri katil misin demesi lazım idi bizim dobra debin sanki. tabi fazlaca seviyor ağabeyini, görünen şeyleri göremiyor falan. eh yani gerçekçilik adına tamam diyelim.

.yan mevzular acayip, elemanın tekini kafayı boşaltmak için o kadar tantana arasında öldürüyor. aksiyon ile başlatma olayı olsa gerek. kaçış çantasını alıyorum diyor ama adam için kullanıyor. bu pek hoşuma gitmedi. 

.zenci polis arkadaşımız mayk ölüyor, yazık bok yoluna gidiyor. o kadar kullandılar adamı. tamam sonradan geldi ama çabuk harcadılar. hem de belli belirsiz bir şey de yok. boş oldu yani bu iş. arkası gelmeyecek.

.bilgisayar çocuğumuz yeni stajer dexter ile aşık atıyor. neden böyle yapıyor? onun da sırları falan var, psikopat falan ama muhtemelen ölecek bu sezon o fazla yaşamaz bu mallıklar ile. tutup da ekip yapmasınlar da neyse işte.

.maria, körfez kasabı olayları vurguları falan da sezon ortalarına kalacak bir konu gibi, onun da girişini attılar. neden delilleri saklarlar bu durumda onu da anlamam. içerden biri var, kendi başıma halledeceğim falan diye mi düşünürler. bilemiyorum. sırf gizem, stres falan için yapılmış gibi geldi bana bu kısımda.

.sezon mafya meselesi ile geçecek gibi, avrupalı bir mafyanın oğlu mudur, kardeşi midir neyidir. onu öldürdü bizim oğlan dexter. ordan devam edecek gibi gösterdiler. bakalım tabi ne olacağı belli değil. sırf dex'in deb ile mevzusuna eğilseler bile yeterli olacak adamlar üstüne bir de senaryo kuruyor. dağıtmasalar bari...

.ha bu arada o bilezik nedir, sanki vurgulanmış gibi geldi bana o mevzu. belki yakını değil de bilezik de bir şey olabilir. oradan devam edilebilir bilemiyorum işte. hehe soğuk kanlı katilimiz, yakalanınca tepki fena değildi aslında düşününce. deb çekip vurduydu eski bölümlerde hayalen de olsa ama bu sefer ikilemlerde kaldı yavrum yazık. neyse sonraki bölüm daha net olacak tepkisi bakalım ne olacak...

--- spoiler ---