29 Eylül 2012

Yellowstone e01:

winter

bbc'nin diğer belgesel serilerine göre o kadar iyi değil ama kendi içinde fena da değil işte.  yellowstone'da mevsimler hayvanlar falan derken öyle gidecek herhalde. hem çevreye hem bir sürü hayvana odaklanalım derken baya yanlış iş yapmışlar sanki. hepsi yarım olmuş, kurt esas oyuncu gibi ama esas oyuncusunun kurt olmadığı ama çok daha süper çekimlerin olduğu begelselleri de var idi bu bbc'nin. neyse işte öyle izliyoruz, vakit bol.

--- spoiler ---

.dediğim gibi öyle çok ahım şahım bir görüntü yok, mekanları buzları falan da güzel çekmişler aslında ama işte pek aksiyon yok onlarda. bizonların soğuktan kaçışları, arsenik yiyor olmaları falan garip tabi.

.kurt sürüsünün avlanmasını doğru düzgün çekememişler üstelik kışın efendileri diye bıdı bıdı laflar edip bunu yapamamaları çok kötü, bir tane av gösterdiler onda da zayıf bir tane geyiği yiyiverdiler işte.

.yalnız kurdun teki çiftleştiği sırada sürü lideri görüyor ve ayrılamıyor. sürüklüyor hayvancağızı canları yanıyor falan acayip, en acayip görüntüsü buydu ama ilk kez çekilmiş bir görüntü değildir herhalde. öyle işte.

--- spoiler ---