29 Eylül 2012

fringe s05e01:

Transilience Thought Unifier Model-11

--- spoiler ---

.şu seriye yazık ediyorlar, sinirlerimi geriyorlar. bir sürü hata da hata insan bıkıyor zamanla. tabi diğer yandan sıçsalar bile izlerim böyle bir seriyi durumu da var ama ne yapayım neden daha iyi değil, neden hatasız kul olmuyor falan diye düşünür dururum.

.şimdi hikayeler önceki sezonun sonundan dünyayı kurtarma muhabbetinin devamından değil de önceki sezonun 19. bölümünden (s04e19) devam ediyor. yine başka bir dünyayı kurtarma hikayesi, her sezon artık dünyayı mı kurtaracaklar anlamadım. bu sefer kurtaramamışlar tabi ama zaten sonunda kurtulacak o yüzden metin olabiliriz.

.şimdi olivia gitti, öldü bitti diyorlardı. bell'in oliviaya yaptıkları falan diyorlar idi. halbusi ölmemiş, nasıl neden? o gelecekte oliv ölmüş olmalı idi, ölmediyse de güzel açıklama lazım idi.

.sonra walter pisliğin teki olmuştu, bell'in elini kesmişti. beyninden alınan parçayı yerleştirmişler idi ki walternatif gibi bir adam olmalıydı ve s04e19'da kısmen öyle bir adamdı ama nerde devamlılık a..., nerde o walter? eski walter gibi edebiyata salakça düşkün, yumurta çubuğuna (çubuklu şeyleri direkt ağzına sokmak) espiriyi patlatan bildiğimiz walter halleri vardı üzerinde.

.walter'ın beyni, unuttum unutmadım muhabbetlerinden de gına geldi arkadaş, serinin büyük kısmı zaten bu konular üzerine geçti, yıl olmuş 2036 hala aynı şekil durum var. yani olmamış, gelecek fikri güzel, tipler (esas kötü özellikle) pek hoş ama olmamış.

.niyeyse hep daha iyisini bekleyip hüsrana uğruyorum. tabi walter'ın müzik dinlerken yoldaki çiçeği görmesi gibi umudumuz var hep hehe. ha bi de o park manzaralı oliv, pitır ağlak sohbetini çektikleri yeşil ekran hatası nedir öyle, yazık günah.

--- spoiler ---