31 Ağustos 2012

frozen planet e06:

The Last Frontier

--- spoiler ---

.bu bölüm daha çok human planet'i andırıyor idi. pek güzel sayılmaz ama ren geyikleri ile ilgili kısmı ilginç idi baya. daha önce ren geyiklerini bu hale getirdiklerini duymamıştım. adamlar gerekmedikçe yemiyormuş bile, o derece önemliler.

.fok yediler yine, kutupların temel gıdası fok zaten, gelen geçen yiyor. kocaman bir fok avladı insanlar. her şeysini yiyorlarmış onun geyiğini bile yaptılar kamera arkasında fazla bir şey olmadı yani.

.uçurum muhabbetinin de kamera arkası var idi. yumurta hırsızlığı için uçurum kenarında ince  bir ip ile sarkıyorlar falan. ölenler oluyormuş iki yumurta için, gülsek mi ağlasak mı? ne işiniz var orada diye sorarlar adama.

.güney kutup noktasında bilimsel bir tesis var imiş, ilk kaşifler ölmüşmüş onlara saygı kuşağı gibi oldu. ne zorları varmış da gidip orada ölmüşler o da ayrı. keşfetme arzularına bak arkadaş, ha bir de güney kutup noktası tüm dünyaya ait imiş. kuzeyde şehir kurmuşlar hatta danimarka petrollerde olan hakları için devriye bile geziyormuş. burda da sibirya kurtları falan devreye giriyor tabi ama çok çekim yapmadılar köpeklere.

--- spoiler ---