5 Temmuz 2012

oceans e02:

Southern Ocean

--- spoiler ---

.valla hayli kötü bir belgesel. belgesel demeye şahit lazım. bir kaç salak saçma ilim bilim insanının okyanuslarda takılmasını izletiyorlar. yaptıkları bir şey yok. buldukları bir şey de yok kendi çaplarında abartıyorlar da abartıyorlar.

.ha belgesel çeken bir şey bulsun falan da değil ama güzel görüntü falan gösterir. bir iki güzel bilgi verir. bunu da yapmıyorlar. malların suratlarını konuşmalarını izlemekten gına geldi. daha da devam etmem bu belgesel olmayan belgesele.

.tazmanya canavarı çıkıp da bunları sikip atsaydı pek memnun olacaktım. sinirlendirdiler yok yere. yok sular ısınmış da, yok deniz altı mağralarından kaya toplayacaklarmış da, yok kutuplardan gelen soğuk hava rüzgarları çok tahmin edilemezmiş de. ne lan bu, neyi anlatıyorsunuz.

.girişte iki saat değişimleri ve belgeleme işlemleri için dünyayı dolaşacaklar yazıyor. neyin değişimini, neyin belgelemesini yapıyorlar. dünya ikliminin değiştiği de bariz orda soğuk suda yaşayan yosunun azaldığını göstererek ne büyük iş yapıyorlar gerçekten. neyse daha da ağır konuşarak, bilimden soğutmak istemem bu maceracı insanları.

--- spoiler ---