14 Ağustos 2023

yellowjackets s02e09:

 It Chooses

--- spoiler ---

.kötü bir sezon finali, beklentiyi yükseltip saçma sapan bir yere bağladılar. durduk yere esas karakteri öldürdüler, metafizik hikayesi, canavar olayını da sadece bizdik falan diye geçiştirdiler, tamam kendileri de olabilir ama bunu da yüzeysel yaptılar.

.finalin en güzel kısmı, psikopat elemandı, misty tam olarak dengini buldu diyebiliriz, seri katil bir eleman, misty de öyle, öldürmediği insan kalmadı, şimdi güya sevdiği kişi de öldürüp üzüldü, hiçbir şekilde sonuca katlanmıyor.

.en iyi arkadaşını korkutarak uçurumdan düşmesine sebep olmuştu, sonra cesedini yemesinler diye uğraştı, ceset ortaya çıkmadı, inanılmaz saçmaydı. bir hayvan donmuş cesedi parçalar mı bilemiyorum ama öldüğü zaman hemen sonrasında bunu halledebilirdi, şimdi durduk yere çocuğu yediler, düşen çocuğu kurtarmamak tamam da abisinin kalbini çiğ çiğ ısırmadı nedir abi?

.kendileri öldürdü sayılır, donmuş gölde böyle bir hadiseye yine tamam ama zaten hepsi birlikte çekse kurtarırdı, başlarındaki lot ile bunu fazla buldu, sonra da liderliği değiştirmiş, karıda ciddi problem var ama ilk sağlıklı gibi gösterip sonra tarikata geçmeleri falan zaten ayrı komik olmuş.

.tüm bunların ortasında konuyla alakasız biri gelip her şeyi karıştırabiliyor, bu da anlamsız. hadi kızın gelip silahla annesini kurtarması normal diyelim de diğerine ne oluyor, sana ne ulan işte, bırak birbirlerini kesecekler.

.çok daha ilginç şekilde bitebilirdi. polis soruşturmasının bu şekilde ilerlemiş olması da komik oldu. adam suçu üstlendi güya ama dedektif o ara ölüyordu, mekan da yol geçen hanı gibiymiş her geçen içeri giriyor. tamamen kopuk kopuk ilerlediler.

.kart çekme olayı da kötüydü. hadi çektiniz tamam niye kovalıyorsunuz? onu da anlamadım, ilk başta karşı çıkmışlardı, hepsi bir anda inandı mı? açıklama yok. istediğini ona verdik diyor, ne ara ölüm tarikatı oldunuz abi? hiç mantığı yok yani, insan yeme olayı haricinde bir numarası yok dizinin, olabilirdi aslında bu sezon iyi toparladılar ama finalle batırdılar.

--- spoiler ---