11 Ağustos 2023

yellowjackets s02e08:

It Chooses

--- spoiler ---

.heyecanlı bir bölümdü ama inanılmaz saçmalıyorlar. ulan aralarından birini yemek için bu kadar koşturmaya halleri varsa çıksınlar av arasınlar, hiç mi bir tane hayvan olmaz? hiç mi bir tane toprak altında yaşayan canlı olmaz, yenebilecek bir sürü şey olması gerek, koskocaman orman var. aşırı saçma.

.tamam tarikat olayları kafayı yedirmiş bunlara ve sorunları çözmek için aralarından birini kurban etmeleri gerektiğini düşünmüşler, hadi bunu da anladık diyelim ama kart çekip kurbanın belli olmasından sonra öldürememek, kızın kaçmasını sağlamak ve küçük çocuğu kurtarmamak ne demek? nasıl vahşi yaşam seçmiş olabilir?

.üstelik o çocuk kızı kurtarmak için mekana götürüyordu, bunca zaman açlıktan da ölmemiş kalmış, orada bir şeyler olabilir, sakat gay eleman mekanı da buldu, bu kadar vakit söylememesi ayrı saçma, kurtarabilecekleri veledi kurtarmayıp ölmesini bekledikten sonra çekmeleri ayrı saçma, bir de bunu afiyetle yiyecekler, abisi bundan dolayı kafayı yemiş olmalı, çok anlamsız yani.

.polis soruşturması ve kocasının kafayı yemesi de çok anlamsız, ölen bebeği kızlarına yeni söylüyor olmaları da bir o kadar saçma, polisin evde adamın fotoğrafını bulamaması garip, annesi alıp atmış mıydı? onu bilemiyorum ama eve bu şekilde daldılar, kocasının rüya görmesine sebep oldular durum bundan ibaret ama güya teşhis edilmeyecek şekilde halletikleri bedenin ilik testinden bulunması da apayrı bir manyaklık, o kadarını düşünemezlerdi ama en azından bir çaresine bakabilirlerdi.

.eleman ne yapmaya kalkacak? mor elbiselerle bir şeylere girişecek, polise bilgim olabilir dedi, sonrasını bilemiyoruz.

.herkesin birbirine her şeyi anlattığı konuşma grubundan lottie yine zehirle çözüm üretti, tam bir tarikat gibi aralarından birini kurban istediklerini düşündüler ve rastgele biri ölecek ama aslında van denen hasta ölüyor, yani kurban olayı da ayrı bir komedi, ilk başta da kendileri seçmişti, şimdi de seçebilirler. zaten ağzını burnunu kırdıktan sonra kendi kendine yaşaması da ayrı bir mucize.

--- spoiler ---