1 Ağustos 2023

the witcher s03e07:

 Out of the Fire, Into the Frying Pan

--- spoiler ---

.bölüm neden bu kadar düşük puan aldı anlamadım. ciri güçlerinden vazgeçti diye mi? o noktaya gelene kadar iyidi aslında, güçlerini kontrol edebilse zaten her şeyi bitmiş olacak o yüzden böyle olması gerekti ama yakalanmasına gerek yoktu, o biraz saçma oldu.

.çöl hikayesi güzeldi, küçük at, unicorn olayı da fena değildi ama atın bir özelliği yokmuş, iki saniyede yaralandı ve atı iyileştirmek için ateşin gücünü kullanması gerekti, sonra kendini ateşe teslim etti ama kısa süre içinde olaydan vazgeçti, yani bu kadar şey boşa gitmiş oldu.

.annesini, anneannesini falan görmesi saçmaydı, standart muhabbetler döndü. bu kadar süre çölde ölmemesi de imkansız aslında, nasıl ölmedi? su falan zaten yalan dolan, ölmeyip birkaç canavar öldürdü, birinden kurtuldu, birini öldürdü, saçmaydı.

.bunu ikna etmeye çalışan canı da daha önce heykelini gördüğümüz kafayı yemiş cadı, her şeyi yıkmış geçmiş, öyle olmayacakmış ama gücü kabul etmedi, bir şeye yaramadı yani. ateşle kavuşunca niye etrafındakileri öldürmesi gerekiyor? esas olay kontrol etmesi değil miydi? bağlayamadılar resmen.

.jaskier geralt'a ulaştı, tepkileri iyidi, geralt'ın bu kadar çabuk yıkılması kötü oldu. hemen ölüm döşeğine soktular, o kadar dayak yememişti ama iyileşmiyor da işte, önce yüzündeki kanlar sos gibiydi, sonra biraz daha normal bir makyaj yapmışlar, fena değildi. ciri'yi duyunca bir heyecanlandı, iyileşip kurtarması gerekiyor ama becerebilirse artık. yine de izlerken keyifliydi, puanını anlamadım.

--- spoiler ---