31 Temmuz 2023

yellowjackets s02e05:

 Two Truths and a Lie

--- spoiler ---

.hikayeyi yavaşlattılar, bölüm sonunda da lost'un muhabbetine getirecekleri izlenimi verdiler. sanki uçak kazasından kimse kurtulamamış gibi, hepimiz ölmüşüz ve yanımızda karanlık bir şey getirmişiz falan dedi. ya da içimizde dedi. boynuzlu gölge belirdi, kimse bu?

.velet nasıl hayatta kalmış, birisi varmış, tekrar gelme demişler, bunu da söylediler ama kimin olduğu ortaya çıkmadı, çizdikleri şey de aynı şekilde ama madem birileri var neden kurtarmaya kimse gelmiyor?

.ilk bölümlerde sinyal aletini bozduğunu bu bölüm en iyi arkadaşına söyledi. bunların en iyi arkadaşlıkları da kısa sürdü, kızı korkutayım derken uçurumdan düşmesine sebep oldu, yani aslında öldürdü diyebiliriz, kazayla da değil ama katil olduğuna da ikna olmuyor. diğer eleman arabada katil olabileceğini rahatça söylerken de garipti, onlar güya ayrıldı ve bu kız da tarikata geldi.

.tarikatta işler aynı şekilde gidiyor, herkesin özel bilgisini topladı ve sizi manipüle ediyor dedi, hepsi zaten biliyormuş, sonra hipnoz edip olayları anlamaya çalıştılar. ölen eleman buna mesaj bırakmıştı ama ne olduğu belli değil, karanlık mevzusu saçma olacak, veledin nasıl hayatta kaldığını da açıklamayacaklar.

.bir de tüm bunlar olurken bebek doğacak, bebeğin hayatta kalmadığı açık ama tüm ölüleri yedilerse işimiz var. zaten kız öldü uçurumdan düştü, onu da bulacaklardır.

.senatör eski sevgilisine geldi, onun da hastalığı ya da bağımlılığı var sanırım, ilaç muhabbetini anladım. tam ilacı aldıktan sonra kadın uykudan uyandı ve onu bir yere götürecek, ikinci kişilik sıkıntılı ve tehlikeli biri, olayın nereye gideceği tamamen belirsiz.

--- spoiler ---