29 Temmuz 2023

yellowjackets s02e04:

 Old Wounds

--- spoiler ---

.kendileri ile dalga geçmeye başladılar, bu yeni tip ile dedektifçilik olayları komik olmaya başladı. olayın bir yere gideceği de yok, yani adamlar sadece olay olsun diye koymuşlar. diğer tarafta intihara meyleden ve tarikatın lideri tipin durumumu ortada belki hepsini birleştirecekler, ondan olabilir.

.kaybolan çocuğu buldular. işaretleri takip ederken çocukla karşılaştılar. ölen kız bir gecede donup gebermişti, bu velet kaç gündür dışarda nasıl hayatta kalmış? başkası mı var? nasıl açıklayacaklar belli değil, işaretleri kim yapıyor? belli değil.

.senatör tipin de olaylarla bağlantılı olduğunu ve bir şeyler hissettiğini söylüyorlar ama diğer taraftan tarikat lideri olan tip kafayı yediğinden emin, gördüğü işaretler için tedavi çalışması yapılmış, kadın buna inanmış, dozu artırmak için gittiğinde işaretleri dinle demeye getirdi ve biraz kan sundu, önceden av yarışında da elini kesip donma tehlikesi geçirmişti, saçma yani...

.avcı müptezele saldıran geyiği donmuş gölde buldular, yemek niyetine çok heyecanlandılar ama o kadar adam bir geyiği çekemedi, ağırlaşmış olabilir eyvallah ama bir şekilde yapabilirlerdi. çok fazla olduklarından güçlerinin yetmemesi de saçma oldu. insan yesinler diye uzun süre yetecek hazır geyik de elden gitti, şimdi sakat gay oğlanı yiyecekler, o da devamlı geçmişe dönüp duruyorlar, yeseler iyi olacak. arada ne olur beni de mi yersiniz falan diyor, komik yani artık.

.senatör de gide gide eski sevgilisine gitti. kafayı yedikçe ona mı çekildi yoksa derdi nedir? bu belli değil, durumu ağırlaştı artık kendinde değilken benzin bitene kadar araba kullanıyor falan yani, bunu da abarta abarta bir hal oldular.

.şişko kadıncağızın kendine güveni  harika, kızına adamı öldürdüğünü söyledi, babasının durumunu söyledi, nedense o kadar kötü tepki göstermedi, karnındaki çocuk ortada yok, 25 sene olmuş, yaş tutmuyor, çocuk gitmiş yani. işleri kim bilir ne kadar iğrençleştirecekler, kim bilir?

--- spoiler ---