25 Temmuz 2023

yellowjackets s02e02:

 Edible Complex

--- spoiler ---

.baştan beri gösterdikleri yamyamlık hikayesi biraz saçmaymış, başka kimseyi yiyecekler mi bilemiyorum ama şimdi ölen kızı yediler. ölen kızı önce donuk şekilde bıraktılar, en iyi arkadaşı onla konuşuyor ve arada kulağını falan kıtırdattırıyordu. senin kulağını yerim tarzı, kıtırdatmıştı.

.kolundan da parçalar falan aldı, ölü ve donuk olması yenebilir mi yapıyor? her neyse sonra buna makyaj falan yaptığını görünce artık ölüsünden kurtulmak gerektiğini düşündüler, gömemeyiz her taraf don diyor, abi her taraf nasıl don osun, donmayan yerler olabilir, uçurumdan atabilirsiniz, türlü çeşitli olabilir. bu karda kıyamette yakmayı düşündüler, biraz odun toplayıp yaktılar, sonra bıraktılar uyumaya geçtiler, göklerden bir haber geldi, ağaçlardaki karları yanan ölü kızın üzerine attı, tam güzel pişmiş şekilde bir besin oldu.

.kokuya uyandılar, hepsi aşırı aç zaten, hayvanlar kokuya gelmiyor, o saçma, bunlar geliyor ve yiyor. insan eti ile beslenmiş bebek de şu an anasının cinayeti için gizli görevdeki bıyıklı polisle konuşuyor, olaylar bundan ibaret.

.annesi geri plandaydı, babası hiç görünmedi ama polisler durumu anladı sayılır. zaten son sevgilisi ilk şüpheli, bunu saklaması da mallık, her neyse...

.senatör karı da kafayı yemiş, oğlan yanında olmadığı halde yanında demiş, uykusuzluktan olabilir artık her neyse, şimdi de kaza süsü verdi, karıyı öldürmeye çalıştı, yuh yani.

.intihar olayı da komikti. ölüme yakın deneyim yaşayınca iletişime geçebilecekmiş. tarikat lideri olan karıyı çağırmış, boynundan geçirip vinçle yukarı kaldırmış ama geri indirememiş, eleman da ölmüş. böyle şey mi olur? o ara uçakta ölen kız göründü, herkesin deamon'u kendine yani...

.psikopat kız da hala bunu arıyor, kameraları falan kontrol ettiriyor. kendince olayları çözüyor. hepsi birbirinden manyak işte.

--- spoiler ---