24 Temmuz 2023

resident alien s02e16:

 I Believe in Aliens

--- spoiler ---

.bu diziden bu performansı beklemiyordum, gittikçe iyi olmaya başladı. sezon finali güzeldi, bölüm güzeldi. hikaye iyice güzelleşti, karakterler de öyle...

.belediye başkanını da kaçırdılar, bebeğini de kaçırmışlar, hamilelik olayı aniden ortadan kalkmıştı, mevzuu ona bağladılar ama bu sonraki sezonluk olay.

.esas dünyanın sonunu getirecek griler ve general olayı vardı. harry geçen bölüm ortalığı katıp karıştırmıştı. mesajı hemen alması iyi olmuş çünkü generali öldürmedi, bu da geçmişin değiştiği anlamına geliyor. aslında sırf bunu düşünerek gitmekten vazgeçebilirdi ama kendisinin değiştiğini düşünerek vazgeçti, tabii geçmişteki bir şeyi değiştirmesinin paradoksuna girmediler ama yine de güzeldi.

.general ile gizli bölüme giderken sezonu bitirdiler, griler hikayesi sonraki sezonun hikayesi olacak komiklik içine ciddi dram da sokuyorlar. kaçırılan insanların olayları, bebekleri kaçırılanlar ve oğlunu koru diye bırakmıştı, onu kaçırdılar tekrar, elinde top vardı bir şeye yaramadı, onu da aldılar, oradaki müzik saçmaydı.

.asta ile dünyayı kurtarmaktan vazgeçme olayı hakkında konuşurken her başarısız ebeveynin yaptığını yapacağım derken çok doğru konuştular, komikti ama doğruydu. 

.bebek ile baş örtülü kızın vedası dokunaklıydı, verdiği bebek komikti. baş örtüsü ile hafif dalga geçiyorlar galiba ama dizideki en aklı başında karakter aslında, bebeğe önerdiği ismin bridget ile sonuçlanması da komik, bebeği zaten korumak için yolladı ama aslında bebek güçlüydü ve yardım edebilirdi.

bir de esas en iyi arkadaşına harry'nin uzaylı olduğunu açıklamak zorunda kaldılar, geçen sezonlardaki olayları öğrendi, o da müptezellikten ev arkadaşlığa geçiş yapıyor işte.

--- spoiler ---