23 Temmuz 2023

resident alien s02e15:

 Best of Enemies

--- spoiler ---

.dozu yükselttiler, olaylar güzel gelişti, aynı zamanda hem komik hem dokunaklı oldular, bu diziden beklemediğim bir performans oldu. belki dram dozunu fazla kaçırdılar bilemiyorum ama uzaylı bebek olayı harikaydı. bebeğin babasını tercih etmesi de iyi oldu.

.geçen bölümde uzaylı foruma dönünce bebeğe oyuncak falan vermiş, ayrı bölmeye koymuş, bu general karısı da uzaylılardan dertli biri ama bu kadar insana eziyetleri de abartı tabii.

.uzaylı avcısının oğlunu tutuyorlarmış, tesiste gardiyanlardan biri uzaylı, adamların bunları tespit edebilme şansı yok ama yine de böyle bir şey işletiyorlar, komik yani. antik uzaylının dik saçlısını da paketlemişler, komikliğe bak sen, bizim elemanla karşılaşmaları da ayrı komikti.

.neyse ki içeri girdikleri gibi olayları sürükleyip dışarı çıkabildiler. bebekle takılmaları harikaydı, önce sen görevini yerine getirdin diye bıraktı ama sonra babalık duyguları kabardı, o sahneler de çok eğlenceliydi. gelen tam mesajın ne olduğunu henüz söylemediler ama gelecekten mesaj biraz paradoksa sebep olur, bunlara takılmıyorlar.

.belediye başkanı uyurgezerlik yaptıktan sonra direksiyon başında uyudu ve kaza yaptı. kasaba halkı seferber oldu, hepsi birbirini seviyor ve kasabanın büyük şirketler tarafından ele geçirilmesini istemiyorlar. bu hikaye çok yapıldı, amerikada güya buna karşılar ama her taraf aynı yani.

.en iyi arkadaş modunu da abarttılar, ağrı kesici bağımlılığından kurtardı, ayrılan erkek arkadaş sonrası destek oldu falan filan derken bunların dertleri biraz gereksiz oldu. sevgiyi anlatmak için hepsini toplarmışlar ama harry'nin bıraktığı not iyidi!

--- spoiler ---