8 Temmuz 2023

the witcher s03e04:

 The Invitation

--- spoiler ---

.ciri'nin avcılığı olaylarını beğendim, yani sırf bundan gitseler bile güzel olacak ama tam olarak bunu da yapmıyoralr çünkü o çok özel bir insan, tüm olayı buna çevirdiler. süper güçlü bir büyücü, yaşlı olan galiba, diğer kızların zihnine ciri'yi sokarak deneyler yapıyormuş. olaylar buna geldi.

.büyücüler meclisindeki olay da sıkıntılı ama yen olayların farkında değil, elfleri toparlıyorlar, bunu tam söylemeden olayları nasıl çözecek, witcher siyaset yapacak, kıyafeti falan değiştirdi, aslında güzel oldular ama bir yere gitmez.

.jaskier olayı komikti, rakip müzisyenler falan derken iyidi ama adamı adamla öpüştürdüler, baştan belliydi belki ondan millet artık zıvanadan çıktı, bölüm o kadar kötü değildi ama esas karaktere de böyle yapılmaz ki?

.her neyse gemideki sohbet ve yaratığı öldürme olayları iyidi. çok uzatmadılar zaten gemiyle diğerlerinin yanına geliyorlardı. yen portal'dan geçince witcher benzeri bir şeyle dövüşmek zorunda kaldı, onun da üzerinde pek durmadılar.

.daha sonraki buluşmalarında bunların uzaktan seslendirmesi falan komikti, karakterlerin komik olması aslında iyi bir şey, jaskier hep öyle bir tip ama ciri için yeni sayılabilir. çok daha iyisini yapabilirler ama süründürüyorlar gibi.

.elflerin ve esas kötülerin olayını hala anlamış değilim, birlikte hareket ediyor gibiler. güvendiği elfi öldüren geçen sezonun esas kötüsü yine iş başında, rüyasında ciri'den kaçıyordu.

--- spoiler ---