8 Temmuz 2023

the walking dead s11e24:

 Rest in Peace

--- spoiler ---

.sonunda bitti!!!

.o kadar saygısızlar ki bu dizinin konusu olan bir mevzuyu son bölümün son dakikasına kadar saklayıp sonra içinden birkaç dizi fışkırtarak diğerlerinde izleyin diyorlar, ne izleyeceğim arkadaş? yıldım zaten artık, adamlar biraz walking dead evrenine değer veriyor olsa rick'in hikayesini bitirerek buraya getirirlerdi, ha mutlu sona ulaşması gerekmiyor ama en azından daryl gibi yollara düşerek biterdi, ya da bunca zaman adadaki hapis hayatı kaçma girişimleri falan gösterilirdi.

.ne diye hapis? nerde ne yapıyor? helikopter ne? bunların hiçbiri belli değil, helikopterli arkadaşlar diğerlerinden de gelişmiş medeniyetteler ama diğerlerine karışmıyorlar saçmalığa bak. çıkarları yok diyebiliriz ama yine de rick'in bunlarla işi neydi? fear the walking dead bile izleyemedim ki o kötü, yıldım artık zaten.

.negan'ın en son durumunu hiç sallamadılar, kapıyı kapatırken zombiler saldırıyor gibi gösterdiler ama unuttular, ben mi yanlış gördüm bilemiyorum ama normalde öyle bir pozisyonda bir ısırık olur en azından, rozita'da oldu mesela işte. kaptılar kadını, çocuğunu da yiyecekler derken tabii ki o kadar insafsız değiliz, en azından anneyi öldürürüz demişler. güzel bir vedaydı, finalde tek beğendiğim şey buydu.

.onun haricinde valiye baş kaldırmaları, daryl'in konuşmasına mı bakıyordu abi? bunca zaman niye yapmadılar? öldürebilirlerdi, o kadar insanı zombilere yem edecekti, bunun hiçbir mantıklı izahı yok, askerlerin şimdiye kadar aklı nerdeydi? general denen kadın mal mıydı?

.diğerleri silahla karşısına geldi, bunu güya tutukladılar ve başa geçtiler, bu resmen bunca zaman yaptıkları savaşa ihanet, olayların bu noktaya gelmesine gerek yoktu, bir sürü olay olduydu, hepsine tamam ama oğlunun muhabbetinden sonra aynı şey olabilirdi, yok son dakikaya kadar uzattılar, hatta o da saçma, rahibi vuracaklardı, daryl bir konuşma yaptı dünyalar değişti. aşırı saçma...

.veledin vurulması da saçma, ölmemesi de saçma, kan olayı da saçma, tamam genel verici olabilir ama yine de saçma oldu, ölmeden önce de daryl'i kurtardı...

.diğer planlar, tüm sürüyü patlatma, bir sürü kaynağın boşa gitmesi falan da aşırı saçma madem sürebiliyorsun sür dışarı çıkart uçurumdan at, daha önce yapmışlardı galiba ama olsun tekrar etsin plan, şehrin yarısını zombilerle yok ettiler, neyse ki mallıklarına artık katlanmayacağız.

.bitişteki hikayeyi de anlamadım, michaonne notlar bulmuş da not mu bırakmış, rick kaçarken ipucu mu bırakmış? şimdi ada gibi bir yerde, michonne da onu kurtarmaya mı geliyor? son sahneyi gram anlamadım ama o kadar saçma ki insan şaşırıyor.

.maggie ve negan olayı gerçekçi olsa da dark city denen devam dizisinde birlikteler mi? e o kadar konuşma nereye gitti? saçma abi saçma...

--- spoiler ---