8 Temmuz 2023

the witcher s03e05:

 The Art of the Illusion

--- spoiler ---

.yine işin kolayına kaçmışlar, bir davet ve geriye dönüp tekrar tekrar anlatma olayı, aynı sahneleri birkaç kez gösterdikleri için bölüm kolay çekilmiş. zaten tek mekan sayılır, aynı şeyler oluyor ve saray entrikası gibi tiplerin aralarındaki ilişkiyi görüyoruz, cadılar hep böyle yani.

.baştan beri sıkıntılı olan tip değil de başkası bu işleri yapıyormuş, hangi tip olduğunu bilemedim, isimleri takip edemiyorum, görünce anlayacağız ama muhtemelen güvendikleri birisi, elf büyücüleri toparlıyormuş. bu en kötücül olan tipin üzerine de kalacağını bildiği için rahatmış herhalde.

.bunlar da gece yaşadıklarını geriye döne döne konuşurken ve arada sevişirken diyelim, mevzuyu çözdüler, akıllılık bu mudur bilemedim, izlemesi de keyifliydi ama witcher gibi bir diziye o kadar da uyumlu değildi.

.eğlenceliydi, witcher'ın muhabbeti hep eğlenceli zaten ama yine de kolaya kaçmışlar. bölüm sonunda da witcher yakalandı, yakalayan kişi mi yapmıştı yani? yoksa araya mı girdi? onu çok anlamadım, bu tipler hangi tarafta onu bir öğrenmek lazım ama devamlı değişiyor.

.game of thrones gibi kim kuzey kim güney açıklasalar daha iyimiş, devamlı bir kuzey diyorlar da haritası bile yok, gösterin lan. 

.ciri güvende diye unuttular, jaskier de yoktu, diğer müzisyen ortalıklarda dolaşıyordu. 

--- spoiler ---